Η κυκλαδίτικη απλότητα της Πάρου είναι must

Μοντέρνο lifestyle και παραδοσιακά στοιχεία, αυθεντική πολυτέλεια και κυκλαδίτικη απλότητα, γραφικοί οικισμοί και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα συνυπάρχουν αρμονικά στην Πάρο. Δεν αποτελεί τυχαία ένα νησί για κάθε γούστο, που κάθε χρονιά συγκεντρώνει ετερόκλητο  κόσμο, από φοιτητές μέχρι οικογένειες, γι’ αυτό και βρίσκεται εδώ και χρόνια στην κορυφή της λίστας με τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς.

Η κυκλαδίτικη ομορφιά, η απλότητα και ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας της γίνονται αφορμές για να επιστρέφει κάποιος στην Πάρο. Καθώς το νησί αλλάζει όψεις, πάντα προσφέρει νέες εμπειρίες στους επισκέπτες, τους οποίους υποδέχονται χαμογελαστά οι φιλόξενοι ντόπιοι.

Η κοσμοπολίτικη Νάουσα

Ο πιο όμορφος και αρχοντικός οικισμός της Πάρου προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες ανάμεσα στα πλακόστρωτα στενά και τα μικρά ξέφωτα. Ενδιαφέροντα εστιατόρια προσφέρουν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, πολύχρωμα καφέ, προσεγμένες μπουτίκ βρίσκονται σε κάθε στενό. Κόσμος πλημμυρίζει το γραφικό λιμάνι με τα πολύχρωμα καΐκια που προμηθεύουν τα εστιατόρια με φρέσκα θαλασσινά, τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν δίπλα στο κύμα. Επιπλέον, ο οικισμός με την απαράμιλλη ομορφιά, προσφέρει αναρίθμητες επιλογές για νυχτερινή ζωή, καθώς και διαμονή. Παρόλα αυτά, η Νάουσα καταφέρνει να διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα της.

2 copy

Η γραφική Παροικιά

Μπορεί να είναι η πρωτεύουσα της Πάρου, στην οποία βρίσκεται το λιμάνι αλλά και το εμπορικό κέντρο, όμως τα δρομάκια της είναι ιδανικά για «γραφικούς» περιπάτους. Τα δαιδαλώδη στενά της προσφέρονται για βόλτες στα καλοδιατηρημένα βενετσιάνικα αρχοντικά, αλλά και στην περιοχή γύρω από τα ερείπια του ενετικού κάστρου. Το πευκοδάσος, η Εκατονταπυλιανή, τα Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάρου και ο λόφος της Αγίας Άννας με τους δύο μύλους είναι από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν.

3 copy

Τα πράσινα ορεινά χωριά

Χτισμένη στην κορυφή ενός μικρού λόφου, η κατάλευκη Μάρπισσα με τα αναπαλαιωμένα παραδοσιακά σπίτια, τις εκκλησίες και τις μικρές και μεγαλύτερες πλατείες είναι ένας από τους πιο γραφικούς οικισμούς της Πάρου. Απέχει ελάχιστα από το μικρό ψαροχώρι Δρυός, που διαθέτει παραδοσιακές ταβέρνες που προσφέρουν τοπικά πιάτα, όπως η φημισμένη «γούνα» και η ρεβιθάδα.

Εξίσου όμορφο είναι και το μεγαλύτερο ορεινό χωριό της Πάρου, οι Λεύκες, που κάποτε αποτελούσε την πρωτεύουσα του νησιού. Η πλατεία του είναι σημείο συνάντησης, ενώ ο Ράμνος, ο κεντρικός λιθόστρωτος δρόμος του χωριού, διαθέτει πολλά ταβερνάκια και μαγαζιά με μοναδική θέα. Πρόκειται για ένα από τα πιο πράσινα χωριά του νησιού, στο οποία πραγματοποιούνται αρκετές εκδηλώσεις και πανηγύρια.

4 copy

Κοσμοπολίτικες και ερημικές παραλίες

Η Πάρος διαθέτει πλήθος παραλιών, με χρυσαφένια άμμο, βότσαλο, οργανωμένες και κοσμοπολίτικες, όπως οι Κολυμπήθρες και το Μοναστήρι μέχρι ερημικές, όπως η Λάγγερη. Αυτό που πρέπει να λάβει κάποιος υπόψη πριν επισκεφτεί το νησί είναι ότι οι άνεμοι δεν σταματούν ποτέ, για αυτό και αποτελεί δημοφιλή επιλογή για τους οπαδούς των θαλάσσιων αθλημάτων. Τα μελτέμια της αποτελούν αφορμή για wind και kite surfers από ολόκληρο τον κόσμο, που κατακλύζουν την Πούντα, τη Σάντα Μαρία και τη Χρυσή Ακτή, κυρίως κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου. Για τον λόγο αυτό, στις παραλίες υπάρχουν αρκετές σχολές εκμάθησης, που προσφέρουν μαθήματα και εξοπλισμό στους ενδιαφερόμενους που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα extreme sports.

5 copy

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *