Το νέο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας

20140305-172909.jpg
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρήστου Βασιλάκου, παρουσίασε τη σύνθεση του νέου Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ).
Στο νέο ΕΣΕΤ, μετέχουν καταξιωμένοι και αναγνωρισμένοι επιστήμονες από τον ελληνικό, ευρωπαϊκό, αλλά και διεθνή ακαδημαϊκό χώρο, με σημαντική και πολυσχιδή εμπειρία.
Ο Πρόεδρος, κ. Iωσήφ Σηφάκης, είναι καθηγητής στο École Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL) και Διευθυντής του Centre de Recherche Integrative της Grenoble, έχει τιμηθεί με το βραβείο Τouring (αντίστοιχο των Νοbel στην πληροφορική).

Ο αντιπρόεδρος κ. Xρήστος Ζερεφός, ομότιμος καθηγητής Παν/μίου Αθηνών

Ο κ. Λουκάς Χριστοφόρου είναι ακαδημαϊκός ερευνητής και διευθυντής του τμήματος Ατομικής και Μοριακής Φυσικής Ακτινοβολιών (Radiation Physics) & κατέχει ως τακτικό μέλος την Εδρα Πειραματικής Φυσικής της Ακαδημίας Αθηνών.

Η κ. Άρτεμις Σιμοπούλου είναι Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Γενετικής Διατροφής και Υγείας των ΗΠΑ .

Ο κ. Ιωάννης Ηλιόπουλος είναι επίτιμος καθηγητής στην École Normale Superieure στο Παρίσι.

Ο κ. Βασίλης Κωστόπουλος είναι καθηγητής του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, του Παν/μίου Πατρών.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μακρόπουλος είναι ομότιμος καθηγητής Σεισμολογίας του Παν/μίου Αθηνών.

Ο κ. Κωνσταντίνος Στεφανίδης είναι καθηγητής του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Παν/μίου Κρήτης.

Ο κ. Γεώργιος Χρούσος είναι καθηγητής και Διευθυντής της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών.

Ο κ. Ευστάθιος Καλύβας είναι καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Παν/μίου Yale.

Ο κ. Αριστείδης Χατζής είναι αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών.

Share This:

Related posts

Leave a Comment