Η Apple ανακαλεί το iOS 8.0.1 γιατί αχρηστεύει τα νέα iPhone ως τηλέφωνα

IMG_1702.JPG
Η ενημέρωση του λογισμικού iOS 8 που διέθεσε η Apple την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου ανακλήθηκε από την εταιρεία, μετά την αναγνώριση των προβλημάτων που ανέφεραν οι πρώτοι χρήστες.

Το iOS 8.0.1 κατέστησε άχρηστα ως τηλέφωνα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, όχι όμως παλαιότερα μοντέλα, αφού τα νέα smartphone της Apple έχασαν την δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον, ο αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος TouchID αρνιόταν να ξεκλειδώσει (μεταξύ άλλων) τα τηλέφωνά τους.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που μια ενημέρωση λογισμικού προκαλεί, αντί να επιλύει, προβλήματα, είναι η πρώτη φορά που ανακαλείται ένα update από την Apple.

Η λύση που συστήνει η εταιρεία στους κατόχους iPhone 6 και iPhone 6 Plus είναι η επανεγκατάσταση του iOS 8 αποκλειστικά μέσω iTunes από Mac ή PC. Εν τω μεταξύ, αναπτύσσεται το iOS 8.0.2 που θα λύσει το τρέχον πρόβλημα και τα προβλήματα που σκόπευε να επιλύσει το iOS 8.0.1. Το iOS 8.0.2 θα διατεθεί «αμέσως μόλις ετοιμαστεί, τις προσεχείς ημέρες», αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωσή της.

Επιπλέον, η Apple δίνει οδηγίες για την επανεγκατάσταση του iOS 8, στις οποίες περιλαμβάνεται η λήψη αντιγράφων ασφαλείας, σημειώνοντας πως τα iCloud backup δεν θα γίνουν restore σε προγενέστερη έκδοση, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης iOS 8. Σημειώνεται δε, πως, το αρχείο που πρέπει να κατεβάσουν οι κάτοχοι των νέων iPhone είναι διαφορετικό ανάλογα με το μοντέλο που έχουν αγοράσει: iPhone 6 ή iPhone 6 Plus.

Τέλος, επισημαίνεται πως το app Health θα πάψει να λειτουργεί μετά την επανεγκατάσταση του iOS 8, ένα πρόβλημα που η εταιρεία φιλοδοξεί να επιλύσει με το επόμενο update του iOS 8, iOS 8.0.2.

Το iOS 8, «the biggest software release ever», σύμφωνα με την Apple, άρχισε να διατίθεται στις 17 Σεπτεμβρίου.

Αποδείχτηκε πραγματικός πονοκέφαλος για πολλούς από όσους επιχείρησαν να το κατεβάσουν over the air, αντί μέσω υπολογιστή και iTunes, αφού διαπίστωσαν ότι το μέγεθος του αρχείου εγκατάστασης ήταν τόσο μεγάλο που θα έπρεπε να διαγράψουν φωτογραφίες, βίντεο και μουσική για να κερδίσουν τον απαιτούμενο
χώρο.

Share This:

Related posts

Leave a Comment