You are here
Μινεστρόνε με μανιτάρια Featured Υγεία-Διατροφή 

Μινεστρόνε με μανιτάρια

risonoto1

 

 

Είναι αυτό που οι Ιταλοί αποκαλούν Risoniotto, δηλαδή κάτι μεταξύ ριζότο και μινεστρόνε. Ενα υπέροχο πιάτο που γίνεται με κριθαράκι.

Υλικά

  • 150 γραμμάρια ψιλό κριθαράκι
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1 κομμάτι βούτυρο, λίγο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Φρέσκο ή ξερό θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μπαλσάμικο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόψτε σε μικρά κομμάτια τα μανιτάρια
  • Βάλτε λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι
  • Μόλις ζεσταθούν, προσθέστε τα μανιτάρια
  • Σε μέτρια φωτιά, γυρίστε τα και ροδίστε τα καλά
  • Να φύγουν τα υγρά, να μείνουν τα αρώματα
  • Σε μια κατσαρόλα βάλτε να βράσει νερό και αλατίστε για το κριθαράκι
  • Βράστε τα περίπου 12 λεπτά, όσο λέει το πακέτο
  • Ψιλοκόψτε το σκόρδο και βάλτε το στο τηγάνι
  • Προσθέστε φύλλα θυμάρι φρέσκο και το μπαλσάμικο
  • Προσθέστε το κρασί
  • Μόλις το κρασί εξαερωθεί , ρίξτε την κρέμα γάλακτος
  • Μέτρια φωτιά
  • Σουρώστε το κριθαράκι και ρίξτε το στο τηγάνι

  • Προσθέστε λίγο αλατο-πίπερο
  • Προσθέστε, τέλος, μπόλικο μαϊντανό από πάνω
  • Απολαύστε το, είναι μοναδικό πιάτο και πεντανόστιμο!
  • Δεν με πειράζει αν βάλετε παρμεζάνα από πάνω
  • Ούτε με πειράζει αν βάλετε ένα ζωμό κότας στο τηγάνι

 

 

Share This:

Related posts

Leave a Comment