Ο Κωστής Γεωργίου στη Biennale της Βενετίας

Ο διεθνώς καταξιωμένος γλύπτης και ζωγράφος Κωστής Γεωργίου μετά τη μεγάλη αναδρομική του έκθεση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού «Ελληνικός Κόσμος», η οποία στέφθηκε με εξαιρετική επιτυχία και με επισκεψιμότητα χιλιάδων θεατών, και στη συνέχεια την ιδιαιτέρως επιτυχημένη ατομική του έκθεση στην KapopoulosFineArts στο Κολωνάκι, επανέρχεται δυναμικά στη διεθνή σκηνή και σε οικεία ύδατα.
Ο καλλιτέχνης εγκαινιάζει τη νέα συνεργασία του με τη BelairFineArts – KapopoulosFineArts και στο πλαίσιο της 60ηςBiennale της Βενετίας που άνοιξε τις πύλες της στις 20 Απριλίου2024το μνημειακό γλυπτό του Κωστή Γεωργίου“Equus” θα εκτίθεται στο GiardiniMarinaressa έως τα τέλη της Biennale τον Νοέμβριο.
Επίσης τα μνημειακά του γλυπτά “Corpus” και “Eutopia” θα εκτίθενται μέχρι τέλη Νοεμβρίου στην κεντρική είσοδο του PalazzoMora στο πλαίσιο της ευρείας παγκόσμιας έκθεσης που οργανώνεται από το EuropeanCulturalCenter (ECC)υπό τον γενικό τίτλο “PersonalStructures”.Κάθε δύο χρόνιαστο πλαίσιο της Biennale της Βενετίας και του ECCπρωτοπόροι καλλιτέχνες, φωτογράφοι και ακαδημαϊκά ιδρύματα καλούνται να εξερευνήσουν θέματα του Χρόνου, του Χώρουκαι της Ύπαρξης, προσφέροντας ποικίλες προοπτικές για τη σύγχρονη τέχνη. Με την ενθάρρυνση της ένταξης και του διαλόγου, το έργο στοχεύει να εμπνεύσει νέες ιδέες και εμπειρίες προσβάσιμες σε όλους.
Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και υπό τη διοργάνωση της BelairFineArts και KapopoulosFineArts, έργα του καλλιτέχνη εκτίθενται πλέον στη μόνιμη έκθεση της BelairFineArts στη Βενετία.
Ως γνωστόν η Biennale αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες φιλότεχνους, συλλέκτες και λάτρεις της τέχνης από όλο τον κόσμο. Το grandopening και το cocktailparty στο GiardiniMarinaressa για vip επισκέπτες και συλλέκτες πραγματοποιήθηκε στις 18 Απριλίου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Το ενδιαφέρον ήταν πρωτοφανές, η επισκεψιμότητα εντυπωσιακή και οι κριτικές διθυραμβικές.
Στο PalazzoMora τα εγκαίνια για συλλέκτες και vip πραγματοποιήθηκαν στις 20 Απριλίου. Η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη, σε σημείο που ήταν εξαιρετικά δύσκολη η μετακίνηση των επισκεπτών. Το επίπεδο των εκθεμάτων και των δημιουργών που συμμετέχουνείναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, με ονόματα που κυριαρχούν στη διεθνή εικαστική σκηνή.
Έχει εκδοθεί πολυτελέςλεύκωμα600σελίδων.
Ο Κωστής Γεωργίου έχει πραγματοποιήσει πάνω από 150 ατομικές και 400 ομαδικές εκθέσεις σε σπουδαία μουσεία και γκαλερί της Ελλάδας και του εξωτερικού. Με το έργο του έχουν ασχοληθεί επιφανείς Έλληνες και ξένοι ιστορικοί τέχνης, ο ελληνικός κα ο διεθνής Τύπος και έχουν γίνει αφιερώματα και συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά δίκτυα, εφημερίδες και περιοδικά, ενώ έχουν εκδοθεί πλέον των 50 λευκωμάτων που αναφέρονται στη δουλειά του.
Έργα του βρίσκονται σε Μουσεία και ιδιωτικές συλλογές ανά τον κόσμο. Επίσης έργα του έχουν πλειστηριαστεί σε Sotheby’s, Bonham’s και Christie’s.
Παράλληλα ο Κωστής Γεωργίουετοιμάζεται για την ατομική του έκθεση, με έργα ζωγραφικής και με μνημειακών διαστάσεων γλυπτά, στην ArtThessalonikiInternationalContemporaryArtFair2024 στη Θεσσαλονίκη με τηγκαλερί AgathiKartalos, από τις 23έως τις 26 Μαΐου.