Και ο Τζόνσον…χαλαρώνει το lockdown στην Αγγλία

Ο Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Κυριακή ενδεχόμενη χαλάρωση του lockdown στην Αγγλία, που τέθηκε σε ισχύ στις 23 Μαρτίου, όμως δεν προβλέπονται μεγάλες αλλαγές.

“Δεν θα υπάρξουν εντυπωσιακές αλλαγές από τη μία ημέρα στην άλλη, θα είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν χαλαρώνουμε τους τρέχοντες περιορισμούς, διότι τα δεδομένα που παρουσιάζουμε κάθε ημέρα δείχνουν ότι δεν έχουμε ξεπεράσει την κρίση”, προειδοποίησε χθες Παρασκευή ο υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιουστίς στη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί η κυβέρνηση για την πορεία της πανδημίας.

Χθες ανακοίνωσε 626 νέους νεκρούς από την covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 31.241, τους περισσότερους παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση της Ουαλίας ανακοίνωσε χθες μικρές αλλαγές στα μέτρα περιορισμού. Πλέον οι Ουαλοί θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους για άσκηση περισσότερες από μία φορές την ημέρα, χωρίς να απομακρύνονται πολύ από το σπίτι τους.

Επίσης θα ανοίξουν τα φυτώρια και σύντομα οι βιβλιοθήκες. Όμως οι κάτοικοι καλούνται να εργάζονται από το σπίτι όσο περισσότερο μπορούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *