Ειδήσεις σε ένα λεπτό από το Υπουργείο Ναυτιλίας

Στο λιμένα Σητείας οδηγήθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ι/Φ σκάφος ”ΜΑ” σημαίας Τουρκίας, με επτά (07) αλλοδαπούς (4 άνδρες, 1 γυναίκα και 2 παιδιά) επιβαίνοντες, το οποίο εντοπίστηκε σε δυσχερή θέση από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή 16 ν.μ. ανατολικά ν. Κρήτης.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σητείας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση Ι/Φ σκάφους στην ανωτέρω περιοχή, Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν το Ι/Φ σκάφος και το συνόδευσαν αρχικά στον όρμο «ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ» δήμου Σητείας όπου κατέπλευσε αυτοδύναμα και στη συνέχεια στο λιμάνι της Σητείας .
Από το Λιμεναρχείο Σητείας, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι πέντε (05) ενήλικοι αλλοδαποί, διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μεθάνων, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Κυβερνήτη Ε/Π-Α/Κ σκάφους, για τον εντοπισμό ενός άνδρα που έφερε στολή αυτοδύτη, χωρίς τις αισθήσεις του, στη θαλάσσια περιοχή «ΣΚΟΥΜΠΙ» Μεθάνων.
Ο ανωτέρω, ημεδαπός ηλικίας 44 ετών, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Γαλατά, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Μεθάνων του Λιμεναρχείου Πόρου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών και του 48χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο 48χρονος, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος (τράκτορας/επικαθήμενο-μουσαμάς) το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, μετέφερε επιμελώς κρυμμένους σε πρόχειρα διαμορφωμένη κρύπτη στο χώρο του φορτίου, το οποίο αποτελείτο από χαρτοκιβώτια με είδη ένδυσης, τους ανωτέρω αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω Φ/Γ όχημα, μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας και μια συσκευή G.P.S..
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα-καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα της Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, επί της παραλίας στην περιοχή Φανερωμένης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
*****
Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, πρωινές ώρες σήμερα, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, στη περιοχή “ΚΡΙΘΑΡΙΑ”.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *