“Δεν βοηθούν οι δηλώσεις για αναστολή συνταγματικών ελευθεριών” (ηχητικό)! – FANTOMAS.GR

Καθ υπερβολήν οι δηλώσεις ότι συνταγματικές ελευθερίες έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι, καθώς αυτό δε μπορεί να υποστηριχθεί νομικά από το ισχύον σύνταγμα της χώρας μας τόνισε ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κ. Άλκης Δερβιτσιώτης μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή Πειραιάς 24 με τον Βασίλη Ταλαμάγκα.

«Η μόνη εκδοχή αναστολής της ισχύος των συνταγματικών μας ελευθεριών γίνεται μόνο σε περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 48 του Συντάγματος, δηλαδή όταν η χώρα κηρυχθεί σε κατάσταση πολιορκίας, όταν έχουμε δηλαδή την δεύτερη σοβαρότερη μορφή του δικαίου της έκτακτης ανάγκης. Προς το παρόν η ανάγκη της πανδημίας αντιμετωπίζεται ορθά με το άρθρο 44 και με την έκδοση των σχετικών πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Οι τρεις λόγοι που θέτουν δυνατή την αναστολή της ισχύος των ατομικών ελευθεριών είναι ο πόλεμος, η απόπειρα πραξικοπήματος και η γενική επιστράτευση λόγω εξωτερικής απειλής» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δερβιτσιώτης.

Επεσήμανε μάλιστα ότι σε κάθε άλλη περίπτωση οι ανεμβολίαστοι δε μπορεί να αποκλειστούν των συνταγματικών δικαιωμάτων τους, ακόμα και εκείνοι οι οποίοι από πείσμα, από ξεροκεφαλιά ή από ανοησία δεν εμβολιάζονται χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι με αυτό τον τρόπο γενοκτονούν. «Τα δικαιώματα των ανεμβολίαστων είναι δυνατόν να περιοριστούν αλλά δε μπορούν να αρθούν καθ΄ ολοκληρίαν. Οι περιορισμοί υπόκεινται πάντοτε σε ορισμένες αρχές με την αρχή της αναλογικότητας και υπό την προϋπόθεση ότι είναι απολύτως αναγκαίοι» κατέληξε ο κ. Καθηγητής.

Ακούστε στον παρακάτω σύνδεσμο ολόκληρη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Δερβιτσιώτη στον Βασίλη Ταλαμάγκα.

Το σχετικό ηχητικό μπορείτε να το ακούσετε και στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.mixcloud.com/KanaliEna904/%CE%BF-%CE%AC%CE%BB%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CF%81%CE%B2%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-904-9112021/

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *