Δήμος Πειραιά: Βράβευση μαθητών που μπήκαν στο Πανεπιστήμιο

Τιμητικοί έπαινοι στους μαθητές των πειραϊκών σχολείων, που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το έτος 2024, απονεμήθηκαν χθες, στην τελετή βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του σχολικού συγκροτήματος Ραλλείου Γυμνασίου – Λυκείου Θηλέων Πειραιά.

Η καθιερωμένη τελετή βράβευσης έχει διττό στόχο για τη Δημοτική Αρχή: αφενός να τιμήσει και να αναγνωρίσει τις εργώδεις προσπάθειες των μαθητών για την είσοδό τους στα Πανεπιστήμια, αλλά και να αναδείξει τον στόχο της, ο οποίος είναι να παραμένει αρωγός στη εκπαιδευτική κοινότητα του Πειραιά.

Οι μαθητές που βραβευτήκαν ήταν από τα εξής σχολεία:
Λύκειο Ιωνιδείου Σχολής, 1ο Λύκειο Πειραιά, 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά, 2ο Λύκειο Πειραιά, 3ο Λύκειο Πειραιά, Λύκειο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, Λύκειο Καμινίων, 8ο Λύκειο Πειραιά, Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά JΕΑΝΝΕ D’ARC, 13ο Λύκειο Πειραιά, 15ο Λύκειο Πειραιά, 4ο ΕΠΑΛ Πειραιά, 9ο ΕΠΑΛ Πειραιά, Ράλλειο Λύκειο, Ζάννειο Λύκειο, 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πειραιά, Μουσικό Λύκειο, 3ο ΕΠΑΛ Πειραιά, Λύκειο Καλλιπόλεως, Ζάννειο ΕΠΑΛ Πειραιά, 7ο Λύκειο Πειραιά, 7ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πειραιά, Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά SAINT PAUL, 9ο Λύκειο Πειραιά, 10ο Λύκειο Πειραιά, Εκπαιδευτήρια Θεμιστοκλής.

Επιπλέον, το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση, με μελωδίες αφιερωμένες στους νέους πλέον φοιτητές της πόλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε:
«H βράβευση των επιτυχόντων μαθητών των Λυκείων της πόλης, οι οποίοι κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποτελεί πλέον θεσμό για τον δήμο μας. Σε αυτή την επιτυχία πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά, αλλά όλοι γνωρίζουμε τον σημαντικό ρόλο των εκπαιδευτικών, αλλά και των γονιών. Είναι σίγουρο ότι πλέον ξεκινάει μία νέα περίοδος στη ζωή τους, η οποία θα έχει πολλές ευτυχισμένες στιγμές και κυρίως θα τους εξοπλίσει με πολλά εφόδια, γνώσεις και εμπειρίες, έτσι ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους. Εύχομαι κάθε χρόνο να ανεβαίνουν τα ποσοστά των επιτυχόντων στον δήμο μας και τα παιδιά να πραγματοποιούν ό,τι ονειρεύονται στο μέλλον. Τους ευχόμαστε συγχαρητήρια από καρδιάς».

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Ασπασία Αλιγιζάκη, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
«Είναι μια ημέρα χαράς και υπερηφάνειας γιατί βραβεύουμε, για άλλη μια χρονιά, τους μαθητές του Δήμου Πειραιά, οι οποίοι εισήχθησαν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Φυσικά, αυτή η επιτυχία δεν ήταν τυχαία. Οφείλεται στην μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν, στην αγάπη, στη στήριξη και στη καθοδήγηση που τους παρείχαν οι γονείς τους, καθώς και στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συνέβαλαν στο να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.
Όπως είπε ο Αριστοτέλης «της παιδείας οι ρίζες είναι πικρές, οι καρποί όμως είναι γλυκείς». Τα παιδιά με τους κόπους τους θα «ανοίξουν» πόρτες για ένα μέλλον γεμάτο προκλήσεις και ευκαιρίες, τις οποίες πρέπει να αδράξουν, προσηλωμένοι στους στόχους τους.
Θα ήθελα να τους συγχαρώ θερμά και να τους ευχηθώ καλή δύναμη. Να ευχαριστήσω επίσης τους συνεργάτες μου που συνέβαλαν τα μέγιστα για τη διοργάνωση της εκδήλωσης».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν : ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Καπογιάννης, οι Βουλευτές Α΄ Πειραιώς Κώστας Κατσαφάδος και Δόμνα Μιχαηλίδου, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό και προσέφεραν επαίνους στους μαθητές. Επίσης, οι Αντιδήμαρχοι: Δημήτρης Καρύδης, Αντώνης Mοραντζής και Κυριακή Μπουρδάκου, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Αράπης, Γιώργος Βίτσας και Αλεξάνδρα – Γερασιμούλα Τουμαζάτου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελίνα Βερυκάκη και Άννα Καψή, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Μακρής και Δέσποινα Αρβανίτου αντίστοιχα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Διονύσης Αναστασόπουλος, οι σύμβουλοι του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας Αλέξανδρος Νανόπουλος και Γεράσιμος Αγγελετάκης, Κοινοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι επίσης προσέφεραν επαίνους, καθώς και πολλοί γονείς.