Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: Δεν υπάρχει «χριστιανόμετρο» – Δεν θα μας πει τι θα κάνουμε ο οποιοσδήποτε πολιτικός

«Έχουμε τις σταθερές γραμμές μας και οι σταθερές γραμμές μας είναι το Ευαγγέλιο, ο λόγος του Θεού, οι θέσεις της Εκκλησίας. Πέρα από αυτές τις θέσεις δεν μπορούμε να κινηθούμε. Δεν κάνουμε επομένως ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε αυτό που θα μας πει ο οποιοσδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τις απόψεις, τις μετράμε και κάνουμε αυτό που λέει ο Θεός: αγαπάμε όλους τους ανθρώπους», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από το Δήλεσι Βοιωτίας όπου μαζί με τον πρωθυπουργό θα επισκεφθούν δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν υπάρχει «χριστιανόμετρο», απάντησε, «όχι, ποτέ. Μόνο η αγάπη η συγχώρεση, η συναδέλφωση και η συνεργασία. Ιδιαίτερα στο χώρο της Ελλάδας, στην πατρίδα μας, ιδιαίτερα αυτές τις ώρες απαραίτητη είναι η συνεργασία. Πολλά πράγματα είναι που μας χωρίζουν που μας κάνουν να είμαστε διαφορετικοί αλλά κοιτάμε πώς μπορούμε με αυτή τη συνεργασία να πάμε μπροστά».

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ ούτε εγώ να πάω σε πράγματα που δεν λέει το Ευαγγέλιο, κι ας τα πει οποιοσδήποτε πρωθυπουργός,εγώ κοιτάω αυτό που λέει το Ευαγγέλιο. Κι εκείνος μπορεί να έχει τις αρχές του. Δεν μπορώ να ταυτιστώ εγώ ούτε εσύ να ταυτιστείς με συμφέροντα προσωπικά ή θέσεις που αύριο δεν θα έχουν καμία αξία.

Είναι ώρα που πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά και ιδιαίτερα αυτό το διάστημα που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνεργάτες και συνεργασία. Καθένας έχει τις απόψεις του, μένει στις απόψεις του, παλεύει γι αυτές, ο χρόνος θα δείξει».

Απάντησε επίσης σε ερώτηση για τις εγκυκλίους που θα στείλει η Εκκλησία ενόψει του Πάσχα, ότι θα κάνει ό,τι κάνει κάθε χρόνο. «Εμείς δεν κινούμαστε με βάση το αύριο, το σήμερα ή το χθες, κινούμαστε με βάση αυτό που μας λέει το Ευαγγέλιο και ο λόγος του Θεού».