Δήμος Πειραιά: Σεμινάριο Α’ Βοηθειών στο προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών

Ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο συνεχούς επιμόρφωσης του προσωπικού των Βρεφονηπιακών του Σταθμών, πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 25 Απρίλιου, σεμινάριο Α’ Βοηθειών με θέμα: «Εισαγωγή στις Πρώτες Βοήθειες -μικροτραυματισμοί, ρινορραγία, πνιγμονή από ξένο σώμα, λιποθυμία – ηλίαση – θερμοπληξία».
Το σεμινάριο διεξήχθη σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Πειραιά του Ερυθρού Σταυρού, στην κατάμεστη Δημοτική Πινακοθήκη.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η εκπαιδεύτρια Α’ Βοηθειών Παναγιώτα Γραφάκου και τα θέματα που ανέπτυξε σχετίζονταν με τα πιο συχνά ατυχήματα που καλούνται να διαχειριστούν οι εργαζόμενοι στους Σταθμούς. Μεταξύ άλλων αναπτύχθηκαν μέθοδοι αντιμετώπισης μικροτραυματισμών, πνιγμού, περιστατικών ηλίασης, λιποθυμίας αλλά και καταγμάτων.

Το σεμινάριο είχε διαδραστική μορφή, καθώς κατά τη διάρκειά του οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε πρακτικές ασκήσεις σε ανθρώπινο ομοίωμα, ενώ στο τέλος απαντήθηκαν, από την κα Γραφάκου, πολλές απορίες των συμμετεχόντων σχετικά με τα ατυχήματα στα βρέφη.

Η Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών Χαραλαμπία Ζηλάκου, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Το σεμινάριο αυτό, παρέχει γνώσεις Α’ Bοηθειών και δεν απευθύνεται μόνο στο προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών, αλλά γενικότερα σε άτομα που θέλουν να γνωρίζουν πώς να βοηθήσουν σε μία έκτακτη ανάγκη ένα παιδί, το συνάνθρωπό τους ή ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό. Οι Α’ Βοήθειες είναι απαραίτητες γνώσεις σε κάθε άνθρωπο.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο της πόλης μας, Γιάννη Μώραλη, για τη διαρκή και αδιάλειπτη στήριξή του στο έργο μας».

Στο σεμινάριο Α’ Βοηθειών παρευρέθηκε και η Αντιπρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Νανά Αγαπητού.