Εγκαινιάστηκε το “Καμαρίνι ” του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε χθες Δευτέρα το μόνιμο Καμαρίνι του μεγάλου Πειραιώτη ηθοποιού Δημήτρη Παπαμιχαήλ, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Πλήθος κόσμου αψήφησε την κακοκαιρία και  βρέθηκε χθες (29/1/2024) στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για τα εγκαίνια του Καμαρινιού του σπουδαίου ηθοποιού Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και το δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης, το ιστορικό «Κανάλι Ένα 90,4» είχαν την τιμή και τη χαρά να υλοποιήσουν μία από τις τελευταίες επιθυμίες του κορυφαίου Πειραιώτη καλλιτέχνη, δημιουργώντας ένα «καμαρίνι», όπου από εδώ και στο εξής θα εκτίθενται πολλά από τα προσωπικά του αντικείμενα.

Χειρόγραφα, φωτογραφίες, θεατρικά κοστούμια, προσωπικά του αντικείμενα αλλά και ένα τιμητικό Κύπελλο του Ολυμπιακού είναι ορισμένα μόνο από τα πολύτιμα εκθέματα που πλέον κοσμούν το καμαρίνι και είναι στη διάθεση όλων εκείνων που αγάπησαν τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ μέσα από το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Η γνωστή ηθοποιός και τελευταία σύντροφος του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Νάντια Μουρούζη, σεβόμενη την επιθυμία του για την δημιουργία του καμαρινιού του από το ιστορικό ραδιόφωνο του Πειραιά, παραχώρησε στο Κανάλι Ένα 90,4, αντικείμενα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, προκειμένου να μείνουν για πάντα στη πόλη που γεννήθηκε και λάτρεψε. Η υλοποίηση του σπουδαίου αυτού εγχειρήματος έγινε με την πολύτιμη βοήθεια του Προϊσταμένου Προγράμματος και Πολιτισμού της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά, Παναγιώτη Φύτρα

Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την εικαστική επιμέλεια του καμαρινιού του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ανέλαβε ο σπουδαίος σκηνογράφος Μανώλης Παντελιδάκης.

Κατά τη χθεσινή εκδήλωση, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλέξανδρος Τζεφεράκος ( κατά τη θητεία του οποίου ως πρόεδρου της ΔΗΡΑΠ ξεκίνησε η δημιουργία του καμαρινιού) , ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Ιωσήφ Βουράκης, η Νάντια Μουρούζη, οι ηθοποιοί Ρούλα Πατεράκη, Ρήγας Αξελός και Χρήστος Βασιλόπουλος, ο δημοσιογράφος Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης και ο Μανώλης Παντελιδάκης

Την συγκινητική βραδιά άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά ενώ η Λένα Αλκαίου ερμήνευσε αγαπημένες επιτυχίες του Δημήτρη Παπαμιχαήλ.