Εκλεβαν και λήστευαν σπίτια στον Πειραιά

Για κλοπές και ληστείες σε σπίτια του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής συνελήφθησαν τρία άτομα. Μέλος της σπείρας και ένας ανήλικος.

Συγκεκριμένα, η Ασφάλεια Αττικής προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων, μεταξύ των οποίων και ενός ανηλίκου, που διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές σε σπίτια του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι κατηγορούμενοι, επέλεγαν το σπίτι – στόχο και χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, με τη μέθοδο της απασχόλησης, κατάφερναν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό των σπιτιών. Στη συνέχεια αφαιρούσαν κοσμήματα, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας οι κατηγορούμενοι που είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2022 είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε ορισμένες περιπτώσεις επέλεγαν σπίτια ηλικιωμένων, τους οποίους ακινητοποιούσαν ή χρησιμοποιούσαν σωματική βία προκειμένου επιτύχουν το σκοπό τους.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δύο ληστείες στη Ν. Σμύρνη και στη Νίκαια και επιπλέον τρεις κλοπές από σπίτια στον Κορυδαλλό, στη Μεταμόρφωση και στο Περιστέρι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιά.