Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Απόστολος Λύτρας – Ζήτησε δημοσίως συγγνώμη

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, μετά την απολογία του για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά της συζύγου του, ο οποίος συνελήφθη μετά την γνωστοποίηση του περιστατικού από γιατρό ιδιωτικής κλινικής στην οποία πήγε το ζευγάρι τα ξημερώματα της Κυριακής.

Μιλώντας πριν λίγο στους δημοσιογράφους, ο κ. Λύτρας είπε:

“Ομολόγησα την πράξη μου, πραγματικά ζητάω συγγνώμη, για αυτό το οποίο συνέβη και από την σύζυγό μου την οποία πραγματικά υπεραγαπώ και από τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς βρέθηκα σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό για το οποίο δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Οπως κατέθεσε και η ίδια δεν έχω υπάρξει ποτέ μου βίαιος

«Θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο αυτό του περιστατικό που έγινε μπορώ να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια. Γιατί πραγματικά σας το λέω έχω χτίσει μια καριέρα και μια οικογένεια έχει γίνει με πάρα πολύ κόπο και από εμένα και από την σύζυγό μου και η πράξη που έγινε είναι και για εμένα είναι κάτι αδιανόητο όπως και για αυτή. Θα αναζητήσω τις αιτίες και τις ψυχολογικές αν θέλετε, γιατί συνέβη αυτό το περιστατικό, δεν είναι κάτι που μπορώ να συγχωρέσω τον εαυτό μου.

Θέλω να πιστεύω πραγματικά να μην βρεθεί άλλος άνθρωπος σε τέτοια κατάσταση. Είναι από τις περιπτώσεις που τις ακούω αλλού και βλέπετε πόσο είμαι αιχμηρός και το ίδιο αιχμηρός είμαι και με τον ίδιο μου τον εαυτό.

Ζητάω συγγνώμη από όλους, από όλο τον κόσμο, πρωτίστως από την Σοφία και τις τρεις κόρες μας. Και από εκεί και πέρα πιστεύω ότι θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια»

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετά από τη διαδικασία των εξηγήσεων του κατηγορούμενου που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, έκριναν ότι στον δικηγόρο πρέπει να επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης προσέγγισης της συζύγου του.

Ο κ. Λύτρατς  φέρεται απολογούμενος να αποδέχθηκε την κατηγορία που τον βαρύνει και να ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις σε βάρος της συζύγου του, επίσης δικηγόρου, η οποία φέρει σοβαρά τραύματα κυρίως στο κεφάλι.

Το ζευγάρι φέρεται να ισχυρίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων της κλινικής πως τα πολύ σοβαρά τραύματα της γυναίκας οφείλονταν σε πτώση της από τη σκάλα του σπιτιού. Η κλινική εικόνα, ωστόσο, της δικηγόρου δεν παρέπεμπε σε πτώση αλλά σε βίαια χτυπήματα που είχε δεχθεί από ανθρώπινο χέρι.