Για 9η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Πειραιά, τις «Ημέρες Θάλασσας 2023»

Ξεχωριστές εκδηλώσεις με επίκεντρο τη θάλασσα, την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης, διοργανώνει για 9η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Πειραιά, τις «Ημέρες Θάλασσας 2023» από 24 Μαΐου- 4 Ιουνίου, με τη συμμετοχή και την υποστήριξη φορέων και συλλόγων της πόλης.

Η γιορτή που έγινε θεσμός στον Πειραιά και έχουν αγκαλιάσει οι Πειραιώτες αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, με περισσότερες από 100 δωρεάν εκδηλώσεις, περιλαμβάνει συναυλίες με δημοφιλείς καλλιτέχνες, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, εν πλω ξεναγήσεις, θερινό κινηματογράφο, τη γαλάζια νύχτα για την προβολή και προώθηση του πειραϊκού εμπορίου αλλά και πολλές άλλες εκπαιδευτικές και αθλητικές δραστηριότητες. Η τελετή έναρξης των Ημερών Θάλασσας για το 2023, θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με μια φαντασμαγορική εκδήλωση-συναυλία και τη συμμετοχή πολλών αγαπημένων καλλιτεχνών και θα είναι αφιερωμένη στον Πειραιώτη στιχουργό Ηλία Φιλίππου.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, κατά τον χαιρετισμό του στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για την παρουσίαση του προγράμματος «Ημερών Θάλασσας 2023», τόνισε μεταξύ άλλων πως οι Ημέρες Θάλασσας ξεκίνησαν το 2015 για τον εορτασμό της ευρωπαϊκής ημέρας θάλασσας στον Πειραιά και έκτοτε και λόγω των θετικών αποτελεσμάτων που προέκυψαν από την πρώτη εκείνη διοργάνωση, συνεχίστηκε και πλέον αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς για την πόλη. «Αυτό θέλαμε. Να είναι μια γιορτή για τον Πειραιά. Άλλωστε και ως συνδυασμός “Πειραιάς νικητής”, λέγαμε πάντοτε ότι το μέλλον του Πειραιά είναι η θάλασσα και κοιτάμε πάντα προς τη θάλασσα. Και νομίζω ότι το έχουμε καταφέρει. Εννέα χρόνια φέτος, εμπλουτίζουμε τις εκδηλώσεις μας, αυξάνεται η συμμετοχή και εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι τις “Ημέρες Θάλασσας” ουσιαστικά τις οργανώνει η πόλη του Πειραιά και ο δήμος την επιμελείται». Ο δήμαρχος μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως οι φετινές Ημέρες Θάλασσας θα είναι οι πρώτες στις οποίες επισκέπτες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, θα μπορούν να έρθουν εύκολα πια με το μετρό στον Πειραιά.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, η οποία παρουσίασε το πρόγραμμα των «Ημερών Θάλασσας 2023», τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και φέτος για τις πολλές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, με τη μεγάλη συμμετοχή των φορέων και τη συμμετοχή όλων όσοι θα έρθουν, δημότες του Δήμου Πειραιά αλλά και επισκέπτες της πόλης. Θέλω να μείνω στην προσπάθεια που έχει γίνει φέτος να πλημμυρίσουμε όσο περισσότερο γίνεται από μουσική. Είναι κάτι, άλλωστε, που έχουμε όλοι ανάγκη, με κέφι, με χαρά, με διασκέδαση. Γι’ αυτόν το λόγο σε τέσσερα ξεχωριστά σημεία του Πειραιά έχουμε σχεδιάσει ξεχωριστές εκδηλώσεις- συναυλίες και τόσες άλλες δράσεις γι’ αυτό το 10ήμερο».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά Ιωσήφ Βουράκης, ανέφερε στον χαιρετισμό του: «Το σημαντικό κομμάτι στην επιτυχία της διοργάνωσης δεν είναι μόνο οι δράσεις, αλλά το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια “κυνηγούσαμε” τους φορείς για να συμμετάσχουν, ενώ φέτος από πολύ νωρίς έχουν αρχίσει οι ίδιοι να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους και αυτό αποδεικνύει ότι οι Ημέρες Θάλασσας αποτελούν θεσμό όχι μόνο στο τυπικό αλλά και στην πράξη. Στόχος φέτος είναι να έχουμε ακόμα περισσότερους δημότες και από άλλους δήμους και επειδή βλέπω το ενδιαφέρον που υπάρχει μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για εκδηλώσεις στον δήμο μας, θέλουμε αυτή η μεγάλη γιορτή μας, να γίνει γιορτή για όλους».

Σημειώνεται ότι στην επίσημη ιστοσελίδα imeresthalassas.gr θα αναρτηθεί αναλυτικά το πρόγραμμα προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση για το ενδιαφερόμενο κοινό για το πλήθος των εκδηλώσεων, την τοποθεσία, τις ημέρες και ώρες αυτών.