Η απίστευτη ιστορία του 3ου ιδρυτή της Apple που τώρα πουλά γραμματόσημα

Διαβάζουμε από το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής:

«Δεν μετανιώνω ποτέ για την απόφασή μου ούτε για μια στιγμή. Αν είχα μείνει μαζί τους στην Apple, μάλλον θα είχα καταλήξει ο πλουσιότερος άντρας στο νεκροταφείο».

Έχει δηλώσει ο Wayne, ο τρίτος συνιδρυτής της Apple, ο οποίος αποχώρησε από την εταιρεία 11 ημέρες έπειτα από την ίδρυσή της.

Παραιτήθηκε από το μερίδιο του 10% στην Apple έναντι 800 $. Σήμερα θα ήταν δισεκατομμυριούχος, αλλά αν κρίνουμε από τις παραπάνω δηλώσεις του, φιλοσόφησε αλλιώς τη ζωή.

Ο Wayne μόνο για μια κίνησή του μετάνιωσε σε σχέση με την Apple. Ότι πούλησε το αυθεντικό συμφωνητικό που είχε υπογράψει με τους Jobs και Wozniak, για 500$ στις αρχές του 1990, ενώ το ίδιο έγγραφο το 2011, το ίδιο συμβόλαιο πωλήθηκε σε δημοπρασία για 1,6 εκατομμύρια δολάρια!

Την 1η Απριλίου 1976, ο Ronald Wayne κάθισε στη γραφομηχανή του και συνέταξε ένα επαγγελματικό συμφωνητικό που περιγράφει τις ευθύνες των τριών ανδρών. Υπέγραψε το έγγραφο, μαζί με τους ήταν ο Steve Wozniak και ο Steven Jobs και εγενετο η Apple. Ο Wayne σχεδίασε επίσης το πρώτο λογότυπο της εταιρείας, μια σκηνή που απεικονίζει τον Sir Isaac Newton κάτω από μια μηλιά, η οποία κράτησε λιγότερο από ένα χρόνο πριν αντικατασταθεί από το σύμβολο που σχετίζεται με την εταιρεία σήμερα.

 

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ξεκίνησε τις δραστηριότητές του το 2009 και από το 2012 αποτελεί τον πρώτο επίσημο φορέα στην Ελλάδα που συγκεντρώνει τη γνώση για την εξέλιξη στο χώρο της Πληροφορικής από το 1970 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 σε έναν ενιαίο χώρο.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα που βασίζεται στις δωρεές υπολογιστών, λογισμικού και άλλων αντικειμένων από το χώρο της Πληροφορικής, προερχόμενες από ιδιώτες, δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, καθώς και από εκπαιδευτικούς και άλλους φορείς.

Με περισσότερους από 280 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και περισσότερα από 5.400 άλλα αντικείμενα από τον χώρο της πληροφορικής, η συλλογή του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής, η μεγαλύτερη και σημαντικότερη στην Ελλάδα, προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στο τεχνολογικό παρελθόν.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *