Ικανοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά για τη δημιουργία του νέου δικαστικού μεγάρου

Την ικανοποίηση του εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά με αφορμή τη δημιουργία του νέου δικαστικού μεγάρου Πειραιά στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου και την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου για την ανέγερση και αγορά από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων.

«Η δημιουργία ενός ασφαλούς και σύγχρονου νέου δικαστικού μεγάρου συνδυαστικά με τα σημαντικά έργα που πραγματοποιούνται και σχεδιάζονται αναβαθμίζουν αισθητικά και λειτουργικά την πόλη μας, αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα και δίνουν προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας στον Πειραιά, προς όφελος των δημοτών και της τοπικής οικονομίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.

Προσθέτει εξάλλου ότι αναμένει την άμεση δρομολόγηση και υλοποίηση των πάγιων αιτημάτων του εμπορικού κόσμου και των τοπικών φορέων της πόλης, που είναι η δημιουργία της Ιπποδάμειας Αγοράς Τροφίμων ως ένας σημαντικός πόλος έλξης τουριστών και επισκεπτών, καθώς και η υπογειοποίηση των γραμμών από Ν. Φάληρο προς Πειραιά, που θα απελευθερώσει το υπάρχον οδικό δίκτυο, θα γίνει πιο λειτουργικό και θα μειώσει τους χρόνους πρόσβασης από και προς το επιβατικό λιμάνι.
πηγή: ΑΠΕ