Ισχυρότατη έκρηξη σε πολυκατοικία, στην οδό Φίλωνος, στο κέντρο του Πειραιά

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στην είσοδο πολυκατοικίας όπου στεγάζονται γραφεία στην οδό Φίλωνος, στο κέντρο του Πειραιά, με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές υλικές ζημιές το κτίριο και παρακείμενα καταστήματα.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα, κοντά στα δικαστήρια. Η έκρηξη ήταν τόσο μεγάλη που κατέστρεψε ολοκληρωτικά ένα κατάστημα που βρίσκεται στο ισόγειο της πολυκατοικίας.  Σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς, ο μηχανισμός αποτελείτο από βραδύκαυστο φυτίλι, κοινό πυροκροτητή και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος που καταστράφηκε,  μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλες οι ζημιές και η καταστροφή τεράστια. Ακουσα την έκρηξη, αλλά δεν φαντάστηκα ότι θα ήταν τέτοια η ένταση. Υπάρχει κάμερα, δεν ξέρω ποιος είναι ο στόχος. Υπάρχουν γραφεία και καταστήματα στην περιοχή»

Σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στο σημείο της έκρηξης βρισκόταν ένας άστεγος , ο οποίος ευτυχώς δεν τραυματίστηκε.

Από την ισχυρότατη έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές τόσο σε παρακείμενα κτίρια όσο και σε ακτίνα περίπου 200 μέτρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τον Ιούλιο του 2020, υπήρξε έκρηξη με γκαζάκια στο ίδιο σημείο.