Ισχυρότατη έκρηξη σε βενζινάδικο στον Πειραιά τα ξημερώματα

Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Ομηρίδη Σκυλίτση και Πυθαγόρα, στον Πειραιά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, παρά μόνο υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα, στο βενζινάδικο, το οποίο εκείνη τη στιγμή ήταν ανοιχτό, αλλά και στις γύρω πολυκατοικίες. Στο σημείο βρίσκονται στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Ελληνικής Αστυνομίας, αναζητώντας την αιτία που προκάλεσε την έκρηξη, ενώ πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση.
Σημειώνεται ότι την ώρα της έκρηξης το πρατήριο ήταν ανοιχτό και είχε μέσα υπαλλήλους, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη στο βενζινάδικο είχε φτάσει άνδρας προκειμένου να βάλει βενζίνη. Με το που βγήκε στον δρόμο, λίγο μετά ακούστηκε η έκρηξη, γλιτώνοντας από καθαρή τύχη τα χειρότερα.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκοται οι έρευνες των Αρχών για να εντοπιστούν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών  Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός πως ως ιδιοκτήτης του βενζινάδικου εμφανίζεται ένας άνδρας, τον ουσιαστικό έλεγχο, σύμφωνα πάντα με τις Αρχές,  είχε άτομο από τον χώρο της νύχτας, το οποίο δολοφονήθηκε πριν λίγο καιρό, επίσης σε πρατήριο καυσίμων το οποίο ήταν της ιδιοκτησίας του.