Καφαντάρης: Στις 10 Ιουνίου κάνουμε restart

 

 

Δημήτρης Καφαντάρης, Γενικός Γραμματέας Κ.Ε.Δ.Ε., Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πύλου- Νέστορος

 

Τις επόμενες εβδομάδες η χώρα θα μπει σε τροχιά ευρωεκλογών. Μια πολύ κρίσιμη αναμέτρηση , που μας αφορά όλους , ιδιαίτερα όλους όσους μετέχουμε ενεργά στις λειτουργίες του αυτοδιοικητικού θεσμού. Σήμερα, το αναπτυξιακό αφήγημα των τοπικών μας κοινωνιών, διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό από την αξιοποίηση σημαντικών πόρων που έχουμε στη διάθεσή μας, οι οποίοι προέρχονται κυρίως απο την Ευρώπη.

 

Οι πόροι του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης  αναδεικνύουν το αποτύπωμα της Ευρώπης , όχι μόνον  στη χρηματοδότηση πολύ μεγάλων έργων υποδομής, αλλά και σε μια σειρά απο κρίσιμους παράγοντες της καθημερινότητάς μας όπως είναι π.χ. ο ψηφιακός μετασχηματισμός των πόλεων μας, η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, η ενίσχυση των κοινωνικών πολιτικών για τη στηριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας, κλπ.

 

Οι ευρωεκλογές είναι μια πολύ σοβαρή διαδικασία, η οποία μας αφορά όλους. Είναι κρίσιμο για την Αυτοδιοίκηση και τους Δήμους μας την επόμενη μέρα , αφενός στη χώρα μας να υπάρχει πολιτική σταθερότητα και αφετέρου, η φωνή της Ελλάδος να είναι πιο ισχυρή στα ευρωπαικά κέντρα λήψης των αποφάσεων.

 

Η επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών σηματοδοτεί για την ΚΕΔΕ την υλοποίηση του μεγάλου εγχιρήματος που αφορά τη Μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης .

 

Από τις 10 Ιουνίου κάνουμε restart. Δίνουμε τη μάχη για τη Μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση θέτοντας 5 άξονες προτεραιοτήτων.

 

Πρώτος άξονας, Δήμοι Οικονομικά Ισχυροί κι Ανεξάρτητοι.

 

Δεύτερος άξονας, Πόλεις “πράσινες”, ανθεκτικές στην κλιματική κρίση.

 

Τρίτος άξονας, Πόλεις φιλικές κι ανθρώπινες, με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα, με τους δήμους διαρκώς στο πλευρό όσων έχουν πραγματική ανάγκη.

 

Τέταρτος άξονας, Δήμοι με διοικητική αυτοτέλεια και ικανότητα, για να μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι στους πολίτες.

 

Και τέλος , περαιτέρω προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των Δήμων μας , ώστε οι πόλεις μας να λειτουργούν έξυπνα προσφέροντας στου δημότες μας ποιοτικές και χαμηλού κόστους υπηρεσίες. 

Με σχέδιο , συνεργασίες και συναινέσεις και κυρίως με σκληρή δουλειά, πάμε την Αυτοδιοίκηση Μπροστά .