Κατσαφάδος: δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλο μας

Προφανώς και γίνανε πολύ σοβαρά λάθη στην πρόληψη και στη αποτροπή, είπε ο υφ. Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος στην εκπομπή «UPDATE» του ERTNEWS και τον Κώστα Λασκαράτο για την αιματηρή επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Ξεκινώντας να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος άδικα έχασε τη ζωή του, στην οικογένεια του Μιχάλη και να ευχηθούμε και να δουλέψουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση, ούτως ώστε ο Μιχάλης να είναι το τελευταίο θύμα αυτής της τυφλής οπαδικής βίας, η οποία δυστυχώς δεν μαστίζει μόνο τον ελληνικό αθλητικό χώρο, αλλά βλέπετε ότι είναι ένα πανευρωπαϊκό και ένα παγκόσμιο φαινόμενο» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Είναι ένα χρέος τιμής απέναντι στη μνήμη αυτού του αδικοχαμένου παιδιού να βρεθούν οι ένοχοι, να βρεθεί ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι και να καταδικαστούν. Από εκεί και πέρα προφανώς και γίνανε πολύ σοβαρά λάθη στην όλη διαχείριση. Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Και ο υπουργός εχθές, τόσο υπουργός όσο και εγώ, αναγνωρίζουμε ότι επιχειρησιακά σε ότι έχει να κάνει με το κομμάτι της πρόληψης και της αποτροπής, έγιναν πολύ σοβαρά λάθη. Για αυτό το λόγο υπήρξαν άμεσα και κάποιες συγκεκριμένες απομακρύνσεις. Για αυτό το λόγο διετάχθη και μία ΕΔΕ η οποία σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μέσα από την επεξεργασία και την ανάλυση όλων των στοιχείων σε βάθος, θα εξάγει ένα πόρισμα το οποίο θα αποδώσει τις ευθύνες οι οποίες υπάρχουν σε αυτούς τους όποιους τις έχουν και θα υπάρξει και η ανάλογη τιμωρία».

Ήταν φασίστες, τρομοκράτες υπό τον μανδύα του χουλιγκανισμού ήρθαν και έκαναν αυτή την καταδρομική επίθεση, είπε για αυτούς που προκάλεσαν τα αιματηρά επεισόδια και τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη. «Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν θύλακες ακόμα και στα γήπεδα, ακροαριστερών και αναρχικών ομάδων, όπως επίσης και ακροδεξιών ομάδων. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν βγαίνει από το τελευταίο επεισόδιο και κατά το παρελθόν έχουν απασχοληθεί οι Αρχές» είπε και μίλησε για ένα φαινόμενο το οποίο χρειάζεται σύμπνοια, συνεννόηση, συνεργασία και όχι αντιπαράθεση για να αντιμετωπιστεί.

«Ο χώρος του αθλητισμού είναι χώρος πολιτισμού και ευγενούς άμιλλας».