Νόμος του κράτους, ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών – Η Ελλάδα έγραψε ιστορία

Ιστορία έγραψε η Ελλάδα χθες το βράδυ (15/2/24), καθώς έγινε η πρώτη Ορθόδοξη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών:

Δεκτό, επί της αρχής, με 175 «ναι», 77 «όχι» και 2 «παρών» έγινε το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».

Αρχικώς είχε ανακοινωθεί ότι το αποτέλεσμα ήταν «176» ναι και 76 «όχι», καθώς δεν είχε προσμετρηθεί σωστά η ψήφος του βουλευτή της ΝΔ Γ. Καρασμάνη, η οποία είχε κατατεθεί εγγράφως και όχι με τη χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος.

Η  Eλλάδα είναι η 37η χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την ισότητα στον γάμο, με την τροποποίηση του άρθρου 1350 του Αστικού Κώδικα και την εισαγωγή του κανόνα ότι ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων ίδιου ή διαφορετικού φύλου.

Λίγο μετά την ψηφοφορία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την παρακάτω ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Σήμερα η Ελλάδα γίνεται η 16η χώρα της ΕΕ που νομοθετεί την ισότητα στον γάμο. Είμαστε περήφανοι γιατί το Ν/Σ που ψηφίσαμε αποτελεί ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αντικατοπτρίζει τη σημερινή Ελλάδα: μια προοδευτική, δημοκρατική χώρα, προσηλωμένη στις ευρωπαϊκές αξίες, αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για το ομόφυλα ζευγάρια .