ΟΛΠ: τα εγκαίνια για την Ολοκλήρωση της Επέκτασης του RoRo (Car Terminal) – Λιμένας Ηρακλέους

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια για την Ολοκλήρωση της Επέκτασης του RoRo (Car Terminal) – Λιμένας Ηρακλέους, ενός επενδυτικού έργου που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα όχι μόνο του λιμανιού αλλά και ολόκληρης της χώρας στον παγκόσμιο κλάδο της ναυτιλίας και του εμπορίου.

Εντάσσεται στο πλάνο των υποχρεωτικών επενδύσεων του ΟΛΠ και αφορά σε επέκταση κατά 35 στρέμματα προς τη βόρεια πλευρά του λιμανιού. Οι νέες του διαστάσεις διαμορφώνονται σε 1.100 μ. μήκος κρηπιδωμάτων με λειτουργικό βάθος 12,50 μ. και συνολική επιφάνεια 110.000 τ.μ., την ίδια ώρα που το έργο περιλαμβάνει και τη βελτίωση των υπαρχουσών λιμενικών και Η/Μ εγκαταστάσεων.

Η συγκεκριμένη επένδυση, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του Σταθμού Αυτοκινήτων του Λιμένος, καθώς δημιουργεί 5.100 νέες θέσεις αυτοκινήτων.

Στην εκδήλωση θα παραστούν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς και ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελληνική Δημοκρατία, Xiao Junzheng.

Οι Σταθμοί Αυτοκινήτων ΟΛΠ αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα διαμετακόμισης αυτοκινήτων για την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Βόρειο Αφρική. Εκτός από την φορτοεκφόρτωση και αποθήκευση καινούριων αυτοκινήτων, στους Σταθμούς Αυτοκινήτων ΟΛΠ διακινούνται όλα τα είδη τροχοφόρων εμπορευμάτων, όπως μηχανήματα, φορτηγά, mafi, trailers κτλ. καθώς και γενικό φορτίο.

Στον κατάλογο των πελατών των Σταθμών Αυτοκινήτων περιλαμβάνονται πλέον οι περισσότερες από τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες διακινούν μέσω αυτού περισσότερα από 260.000 οχήματα το χρόνο.

Μετά την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO Pacific Ltd. στα μέσα του 2016, οι Σταθμοί Αυτοκινήτων ΟΛΠ εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς κρατώντας υψηλά τα επίπεδα ποιότητας εξυπηρέτησης και μηδενικά τα ποσοστά ζημιών.