115 στρέμματα στο Δήμο Κορυδαλλού για “έδρα” του αθλητισμού

Ένας μοναδικός χώρος άθλησης 115 στρεμμάτων παραχωρήθηκε σήμερα από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Δήμο Κορυδαλλού, έπειτα από 20 και πλέον χρόνια προσπαθειών. Πρόκειται για την απαλλοτριωμένη, από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έκταση στα πρώην λατομεία στο Σχιστό Κορυδαλλού, όπου σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα υλοποιηθεί ένα έργο που σύμφωνα με τον δήμο, θα αποτελέσει έναν σημαντικό πόλο αθλητισμού, όχι μόνο για τον Δήμο Κορυδαλλού, αλλά για ολόκληρη την Αττική.

Σήμερα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης υπέγραψε την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παραχώρηση, παρουσία του δημάρχου Κορυδαλλού Νίκου Χουρσαλά. Στην συνέχεια, ακολούθησε ενημέρωση των εκπροσώπων των αθλητικών σωματείων της πόλης, για την σημαντική αυτή εξέλιξη που αποτελεί καθοριστικό βήμα για την αξιοποίηση της έκτασης, ενώ έγινε και επίσκεψη του χώρου.

«Χαίρομαι που επί της θητείας μου, επιτέλους, ολοκληρώνεται αυτό το ζήτημα, το οποίο ανατρέχει περισσότερο από 20 χρόνια πριν και σήμερα κάνουμε το ξεκίνημα, την αρχή της υλοποίησής του για να εξυπηρετηθούν, τόσο η ανάπτυξη του τοπικού αθλητισμού και της ευρύτερης αθλητικής οικογένειας, όσο και η αξιοποίηση μιας μέχρι τώρα ανενεργής επένδυσης», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. «Η ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών με την δημιουργία ευρείας-ολυμπιακής κλίμακας έργων, η ενίσχυση της αθλητικής παιδείας των κατοίκων του δήμου αλλά και του λεκανοπεδίου καθώς και η μελλοντική χρήση των εγκαταστάσεων, που θα ανεγερθούν από τοπικές αλλά και εθνικές ομάδες και ομοσπονδίες, με συνεργασία δήμου, ΓΓΑ και αθλητικών φορέων», είναι σύμφωνα με τον υφυπουργό ορισμένα από τα βασικά σημεία αυτής της παραχώρησης. Ο κ. Αυγενάκης μάλιστα τόνισε πως έχει συζητήσει με τον δήμαρχο Νίκο Χουρσαλά «για την υπογραφή ενός «Συμφώνου Συνεργασίας» ώστε όλοι μαζί, σε στενή συνεργασία του υφυπουργείου Αθλητισμού, του Δήμου Κορυδαλλού, της Περιφέρειας Αττικής και των τοπικών σωματείων και φορέων, να ενώσουμε δυνάμεις για τη δημιουργία ακόμα ενός αθλητικού πόλου του Λεκανοπεδίου».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς επεσήμανε πως η σημερινή ημέρα είναι «μία ιστορική μέρα για την πόλη του Κορυδαλλού. Είναι η μέρα που ο Δήμος μας «μεγαλώνει» κατά 115 στρέμματα γης, τα οποία μας παραχωρούνται κατά χρήση, από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε – επιτέλους – μετά από 20 χρόνια, παραλείψεων και αστοχιών, να γίνει πραγματικότητα το μεγάλο όνειρο της πόλης. Να αποκτήσουμε στην παραμελημένη για χρόνια περιοχή του Σχιστού, έναν μοναδικό χώρο άθλησης που θα είναι ανοικτός στο σύνολό του, ώστε να τον απολαμβάνουν οι κάτοικοι του Κορυδαλλού αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Αττικής».

Ο κ. Χουρσαλάς ευχαρίστησε προσωπικά τον υφυπουργό για την στενή συνεργασία που είχαν από την πρώτη στιγμή ώστε να επιτευχθεί ο στόχος, «μια σύνθετη διαδικασία, αυτής της παραχώρησης, που ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση του έργου κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων, κυρίως όμως επιτρέπει την άμεση αναβάθμιση της έκτασης που είχε μετατραπεί σε εστία παραβατικότητας, εγκατάλειψης και παρακμής. Ο Δήμος Κορυδαλλού με την σημερινή απόφαση, καθίσταται από συνοδοιπόρος, οδηγός στην εξέλιξη και υλοποίηση του έργου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *