Η Ολλανδία έτοιμη για το μεγάλο βήμα

Μια – μια οι χώρες της ΕΕ επιστρέφουν στην κανονικότητα. Ετοιμη δηλώνει πλέον και η Ολλανδία, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε.

Τα λύκεια θα επαναλειτουργήσουν στις 2 Ιουνίου και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων θα επιστρέψουν στα θρανία στις 8 Ιουνίου, ανέφερε ο Ρούτε παρουσιάζοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησής του.

Τα αυστηρά μέτρα καραντίνας επιβλήθηκαν στη χώρα των 17 εκατομμυρίων κατοίκων στα μέσα Μαρτίου και η χαλάρωσή τους θα ξεκινήσει σχεδόν δυόμιση μήνες μετά.

Τα καφέ και τα εστιατόρια θα επιτραπεί να επαναλειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου, αλλά θα μπορούν να δέχονται το πολύ μέχρι 30 πελάτες ταυτοχρόνως. Οι άνθρωποι θα πρέπει να τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλον – εξαιρούνται όσοι κατοικούν στο ίδιο σπίτι. Θα λειτουργήσουν επίσης και τα μουσεία αλλά τα εισιτήρια θα πωλούνται μόνο μέσω του διαδικτύου, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Στα δημόσια μέσα μεταφοράς οι επιβάτες άνω των 13 ετών θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα. Ωστόσο, θα επιτρέπονται μόνο οι μετακινήσεις για σοβαρό λόγο και πάνω από τα μισά καθίσματα θα παραμένουν κενά.

Τα γυμναστήρια και οι αίθουσες χορού θα παραμείνουν κλειστά προς το παρόν ενώ οι αθλητικοί αγώνες απαγορεύονται, ενδεχομένως μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *