Συναγερμός στις Ενοπλες Δυνάμεις μετά την τουρκική προκλητικότητα

O υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος θα συναντηθεί αύριο το πρωί, στις 10, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά το μπαράζ προκλητικότητας από την Τουρκία και τον συναγερμό που έχει σημάνει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις στα νησιά, μετά την χθεσινή κορύφωση της τουρκικής προκλητικότητας, με συνεχείς παραβιάσεις και υπερπτήσεις.

Ανώτατη πηγή του ΥΠΕΘΑ μιλώντας στο iefimerida δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα, ωστόσο μετά τις συνεχείς παραβιάσεις από την τουρκική πλευρά, βρίσκονται σε ακόμα μεγαλύτερη επαγρύπνηση. «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί η Τουρκία έκανε πάνω από 40 παραβιάσεις σε μία ημέρα, ίσως λόγω Ουκρανίας πιστεύουν πως δεν θα υπάρξουν συνέπειες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης σε Στόλτενμπεργκ: Κατέστησα σαφές ότι αυτή η συμπεριφορά είναι απλά απαράδεκτη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με την Φινλανδή πρωθυπουργό Σάνα Μάριν ξεκαθάρισε ότι οι τουρκικές προκλήσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες. «Όπως σας είπα, οι προκλήσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες ούτε στο πεδίο ούτε στο διπλωματικό επίπεδο. Προφανώς παντού θα τεθούν τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας».

Μάλιστα ανακοίνωσε πως είχε μιλήσει νωρίτερα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για να τον ενημερώσει για την τελευταία προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας. «Κατέστησα σαφές ότι αυτή η συμπεριφορά ενός μέλους του ΝΑΤΟ είναι απλά απαράδεκτη» είπε, ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως η στάση της Αγκυρας υπονομεύει την πρόοδο που σημειώθηκε τους προηγούμενους μήνες. «Πρέπει να σταματήσει αμέσως. Η Τουρκία δεν συμμορφώνεται με καμία από τις κυρώσεις, κάτι που δεν συνάδει με την ευρωπαϊκή οικογένεια».

Στον «πάγο» τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία
Νωρίτερα σήμερα κυβερνητικές πηγές, ανέφεραν πως τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία μετατίθενται για το μέλλον, στον απόηχο του μπαράζ υπερπτήσεων στο Αιγαίο

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά δηλώνει πως αντιμετωπίζει την κλιμάκωση της έντασης «με αποφασιστικότητα και σοβαρότητα», και στο πλαίσιο αυτό «παγώνουν» τα ΜΟΕ, τα οποία θα συζητούνταν αυτή την περίοδο και θα ακολουθούσαν τα όσα είχαν ειπωθεί στην Κωνσταντινούπολη, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *