8 μονάδες διαφορά δείχνει δημοσκόπηση

Στις 8 ποσοστιαίες μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse. Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά των κομμάτων, τι απαντούν οι πολίτες για τα «καυτά» θέματα της επικαιρότητας.

Ειδικότερα, η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ φέρνει τη ΝΔ 8 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει το 34% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, έναντι 26% της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Μοιρασμένα είναι τα ποσοστά για το πότε πρέπει να γίνουν οι εκλογές. Ανησυχία εκφράζεται για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, εφιάλτης ο οικονομικός προϋπολογισμός από τις αυξήσεις στο ρεύμα και στα τρόφιμα.

 

 

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη περισσότερο από κάθε άλλον αρχηγό κόμματος στη διαχείριση των κρίσιμων ζητημάτων, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ κατέχει και την πρωτιά στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό.

Σε ερώτηση για το πότε πρέπει να διεξαχθούν οι εκλογές, η πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα της Pulse απάντησε μέσα στο 2023.

Όσον αφορά στην τουρκική προκλητικότητα, πάνω από τους μισούς πολίτες δήλωσαν ότι ανησυχούν για τις εξελίξεις, ενώ σε ότι αφορά τα οικονομικά, η ελληνική οικογένεια αντιμετωπίζει μεγαλύτερη πίεση λόγω των αυξημένων τιμών στο ρεύμα, ενώ ακολουθούν οι αυξήσεις στα τρόφιμα.

 

 

 

Η δημοσκόπηση διεξήχθη πανελλαδικά το διάστημα από 11 έως 13 Ιουλίου 2022 και συμμετείχαν 1.351 πολίτες κάθε ηλικίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *