Η Ryanair ξεκινά… πόλεμο στην Lufthansa

Πόλεμος αναμένεται να ξεσπάσει στη…γη για το ποιος θα επικρατήσει στον αέρα των μεταφορών. Οπως έγινε γνωστό  η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair θα προσβάλει  στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τo πακέτο διάσωσης της Lufthansa!

«Η Ryanair θα προσφύγει εναντίον του νέου παραδείγματος παράνομης κρατικής βοήθειας προς την Lufthansa, η οποία θα προκαλέσει τεράστια στρέβλωση στον ανταγωνισμό και στους ισότιμους όρους που αφορούν τις πτήσεις από και προς Γερμανία για τα επόμενα πέντε χρόνια», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας Μάικλ Ο’ Λίαρι, αναφερόμενος στο ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ πρόγραμμα βοήθειας που συμφώνησαν χθες η γερμανική κυβέρνηση με την Lufthansa.

Ο Μάικλ Ο’ Λίαρι αναφέρθηκε ακόμη στην κρατική υποστήριξη που λαμβάνει ήδη η γερμανική αεροπορική εταιρία για την κάλυψη της μισθοδοσίας της, τονίζοντας ότι έτσι ενισχύεται η ούτως ή άλλως σχεδόν μονοπωλιακή κυριαρχία της Lufthansa στα ταξίδια από και προς Γερμανία.

Η συμφωνία του κράτους με την εταιρία ωστόσο δεν έχει λάβει ακόμη την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία εξετάζει ακριβώς τα θέματα του ελεύθερου ανταγωνισμού. Απο τη μεριά της πάντως η  καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ  θα στηρίξει την εταιρία στις διεκδικήσεις της έναντι της Επιτροπής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *