Οι ΗΠΑ αγόρασαν ρωσικούς αναπνευστήρες από εταιρεία στην οποία έχουν επιβάλλει κυρώσεις!

Τρία περίπου 24ωρα από την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Αμερικανό ομόλογο του Ντόναλντ Τραμπ, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης Ρωσικό μεταγωγικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε ρωσικούς αναπνευστήρες, που προορίζονται για τα νοσοκομεία της πόλης και τους ασθενείς με κορονοϊό.

Σύμφωνα ωστόσο με την ρωσική οικονομική εφημερίδα RBK, οι αναπνευστήρες που εστάλησαν από τη Ρωσία για να βοηθήσουν τους ασθενείς στις ΗΠΑ είχαν κατασκευασθεί από ρωσική εταιρεία στην οποία έχουν επιβληθεί αμερικανικές κυρώσεις! Όπως αναφέρει η RBK, οι αναπνευστήρες κατασκευάσθηκαν στο εργοστάσιο της εταιρείας Ural Instrument Engineering Plant (UPZ), η οποία ανήκει στον όμιλο Concern Radio-Electronic Technologies(KRET), θυγατρικής του ρωσικού κρατικού ομίλου Rostec. Στην εταιρεία KRET έχουν επιβληθεί αμερικανικές κυρώσεις από τον Ιούλιο του 2014, οι οποίες μεταξύ άλλων απαγορεύουν σε εταιρείες και ιδιώτες από τις ΗΠΑ να έχουν συναλλαγές μαζί της.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ συμφώνησαν να αγοράσουν ρωσικό ιατρικό εξοπλισμό, χωρίς ωστόσο να αναφέρει καμία εταιρεία που να σχετίζεται με κυρώσεις

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *