Άγρια κόντρα Μπακογιάννη – Κοτζιά για τα βιογραφικά τους – ΒΙΝΤΕΟ

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή το μεσημέρι της Παρασκευής ανάμεσα στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον Νίκο Κοτζιά με φόντο τα…πτυχία τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν στην ομιλία της η βουλευτή της ΝΔ αναφέρθηκε στον υπουργό Εξωτερικών λέγοντας ότι ο κ. Κοτζιάς μιλάει στα κανάλια και απειλεί ότι θα δημοσιοποιήσει έγγραφα για το Σκοπιανό. Μάλιστα η κ. Μπακογιάννη ανέφερε πως «ο κ. Κοτζιάς έχει εμπειρία από την αλήστου μνήμης συνεργασία του με το καθεστώς Χόνεκερ».

Αυτή η φράση της κ. Μπακογιάννη «άναψε το φυτίλι» και ο κ. Κοτζιάς ζητώντας τον λόγο επί προσωπικού είπε πως «εάν μου μεταφέρθηκαν σωστά οι φράσεις που χρησιμοποιεί περιοδικό που συνδέεται με την κ. Μπακογιάννη και έχει καταδικαστεί γι αυτό, η κ. Μπακογιάννη τις χρησιμοποίησε με τον δικό της άκομψο τρόπο. Την καλώ είτε να τις πάρει πίσω είτε να ζητήσει την άρση ασυλίας της».

Η απάντηση της κ. Μπακογιάννη ήταν άμεση. «Ελάτε κ. Κοτζιά να τα βάλουμε κάτω, να δούμε ποιος έγραφε βιβλία στην Ανατολική Γερμανία, πότε τα έγραφε, με ποιους συνεργαζόταν. Εδώ είμαστε κάντε μου μήνυση και ζητήστε αμέσως την άρση ασυλίας μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εξωτερικών ζητώντας εκ νέου το λόγο επί προσωπικού είπε πως «η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε την ύβρι για να αποπροσανατολίσει από τα χάλια του κόμματος της στο ζήτημα του Μακεδονικού. Είναι γνωστό ότι από τη μέρα που δημοσιοποίησε αυτή την ύβρη η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», μετά από το πρώτο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, την ίδια μέρα δημοσίευαν τη συνέντευξη του κ. Στάινμαγερ όπου εξηγούσε πως “μέναμε στον ίδιο δρόμο και ήμασταν συμφοιτητές σε πανεπιστήμιο κοντά στη Φρανκφούρτη”. Ουδέποτε έκανα έστω και μια μέρα σπουδών στην Ανατολική Γερμανία. Βιβλίο που έχω καμάρι ότι συνέγραψα μαζί με έναν από τους σπουδαίους ανθρώπους της Δυτικής Γερμανίας όταν ήμουν 19 ετών, υβρίζεται από το περιοδικό που πιθανόν χρηματοδοτήθηκε από την οικογένειά της. Δεν ξέρω ακριβώς τη σχέση της. Η κ. Μπακογιάννη οφείλει να αποδείξει που σπούδασα. Έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα. Όταν πρωτοέγινα υπουργός αμφισβητούσε ότι είχα σπουδάσει. Αυτές τις αθλιότητες λέει, αυτές τις χυδαιότητες λέει για να μειώσει τους ανθρώπους. Δεν ντρέπεται».

Απαντώντας του η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι «κ. Κοτζιά αυτό που σας αμφισβήτησα απεδείχθη περίτρανα. Δηλαδή ότι δεν είστε καθηγητής στο Χάρβαρντ και στην Οξφόρδη και υποχρεωθήκατε να το φάτε. Το δεύτερο που έχω να σας πω είναι ότι αυτό που θέλετε να αποδείξουμε “κάντε μου μήνυση ρητά δηλώνω ότι δεν θα καλυφθώ πίσω από την ασυλία μου, ελάτε να πάμε στα δικαστήρια, να βάλουμε κάτω την ιστορία σας που νομίζω ότι θα θέλετε να την αποδείξετε.

Τέλος ο Νίκος Κοτζιάς ζητώντας για άλλη μια φορά το λόγο επί προσωπικού της απάντησε πως «είναι γνωστά τα ψευδή δημοσιεύματα όσον αφορά την επιστημονική μου κατάρτιση. Η ίδια η κ. Μπακογιάννη είχε στο κόμμα της τον νυν πρύτανη Πειραιά ο οποίος επιβεβαίωσε ότι έχω πει είναι αληθές. Όσον αφορά την Οξφόρδη έχω την τιμή να είμαι εκλεγμένος senior association membership, η οποία τότε γινόταν με εκλογή, ενώ σήμερα δε γίνεται κάτι τέτοιο. Έχω ιδρύσει ολόκληρο πρόγραμμα σπουδών. Στο πανεπιστήμιο του Αμβούργου έχω κάνει επισκέπτης Καθηγητής. Για το Χάρβαρντ δεν είπα ποτέ ότι είμαι καθηγητής αλλά ερευνητής. Η κ. Μπακογιάννη να μας πει πως απέκτησε το πτυχίο της» κατέληξε.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής

πηγή: enikos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *