Αλέκος Παπαδόπουλος προς Τάκη Θεοδωρικάκο για τις αλλαγές στο ΑΣΕΠ: «Έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά για μετεξέλιξη του συστήματος από αντικειμενικό και σε αξιοκρατικό»

Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος (Α) συνομιλεί με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Αλέκο Παπαδόπουλο (Δ) κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο, Αθήνα, Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

 

Το ΑΣΕΠ από αντικειμενικό, που ήταν μέχρι τώρα, μετεξελίσσεται και σε αξιοκρατικό, τόνισε ο πρώην υπουργός, κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, μετά την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για τις αλλαγές που προωθούνται, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Ανωτάτου Συμβουλίου Πρόσληψης Προσωπικού.

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε πολύτιμες τις γνώσεις και τις σκέψεις του κ. Παπαδόπουλου και δεσμεύθηκε για την αξιοποίησή τους.

Μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε μια ώρα, έγιναν οι εξής δηλώσεις:

Αλέκος Παπαδόπουλος: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Θεοδωρικάκο για την ενημέρωση την οποία μου έκανε. Είδα ότι έχει γίνει μία πάρα πολύ σοβαρή προετοιμασία για τη μετεξέλιξη του συστήματος πρόσληψης των Ελληνοπαίδων στο Δημόσιο, από ένα σύστημα αντικειμενικό που ήταν, μέχρι τώρα, και σε αξιοκρατικό. Νομίζω ότι η σύγχρονη, δημόσια διοίκηση θα πρέπει να έχει δυνατότητα πολύ μεγάλης προσαρμογής. Και οποιαδήποτε ολιγωρία για την εξέλιξη αυτή, θα δημιουργούσε προβλήματα. Υπάρχουν, βέβαια, και διάφορες λεπτομέρειες, οι οποίες είναι σε επεξεργασία και πραγματικά χαίρομαι γι’ αυτήν την προσπάθεια, η οποία γίνεται στο υπουργείο Εσωτερικών».

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Στο Υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζουμε τον κύκλο των μεταρρυθμίσεων που έχουμε σχεδιάσει για τη Δημόσια Διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση με την πολύ κρίσιμη αλλαγή στο σύστημα προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του ΑΣΕΠ. Σήμερα είχα την πολύ μεγάλη χαρά και την τιμή να υποδεχθώ στο Υπουργείο Εσωτερικών τον κ. Αλέκο Παπαδόπουλο, έναν πολιτικό που όλη η ελληνική κοινωνία γνωρίζει τη συμβολή του σε μεταρρυθμίσεις, στο παρελθόν, στη Δημόσια Διοίκηση και στην Αυτοδιοίκηση και να συζητήσουμε, ουσιαστικά, τις σκέψεις, τις ιδέες και τις απόψεις του πάνω στις προτεινόμενες αλλαγές, που επίκεινται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Είναι τμήμα ενός γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου, που έχουμε με κοινωνικούς φορείς και με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία ακούγοντας τον Αλέκο Παπαδόπουλο να αντλήσουμε από τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες που είχε αποκομίσει, στο παρελθόν, σε αυτόν εδώ το χώρο. Φυσικά θα τις αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το χρονοδιάγραμμα είναι απολύτως δεσμευτικό. Μέσα στο πρώτου δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα καταθέσουμε το σχέδιο νόμου, προκειμένου να μπει σε δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια να έρθει στη Βουλή για να γίνει νόμος του Κράτους».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοδωρικάκος, στο πλαίσιο του διαλόγου με τις πολιτικές δυνάμεις, έχει ήδη συναντηθεί με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, της «Ελληνικής Λύσης» και του «Μέρα25».

Την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση και με την εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, κυρία Ευαγγελία Λιακούλη.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *