Αναστέλλεται η εφαρμογή του μέτρου εισόδου από μπροστά στα λεωφορεία και στα τρόλεϊτα

Με απόφασή της η διοίκηση του ΟΑΣΑ και μετά από μετά από αίτημα των εργαζομένων αναστέλλεται η εφαρμογή του μέτρου της εισόδου από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ,. Παράλληλα γίνεται έκκληση στους επιβάτες των μέσων Μαζικής Μεταφοράς να μην χρησιμοποιούν χαρτονομίσματα και κέρματα αλλά κάρτες -πιστωτικές ή χρεωστικές   στα εκδοτήρια, για τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού.

Εγγραφο

Με έγγραφό του προς την αρμόδια διεύθυνση της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Νίκος Αθανασόπουλος τονίζει πως «αναστέλλεται η εφαρμογή του μέτρου της επιβίβασης από την πρώτη θύρα των οχημάτων» και συστήνει λελογισμένη χρήση των κλιματιστικών υπογραμμίζοντας πως «είναι απαραίτητος, βάσει των κανόνων υγιεινής, ο αερισμός των οχημάτων στις αφετηρίες και τα τέρματα καθώς και η λελογισμένη χρήση των κλιματιστικών».

Πάντως, ο φόβος εξάπλωσης του κορονοϊού έφερε μεγάλη μείωση των μετακινήσεων του επιβατικού κοινού στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με πηγές, τόσο του ΟΑΣΑ όσο και των εργαζομένων, η επιβατική κίνηση μειώθηκε περίπου στο 25 -30%, μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, (όπως το κλείσιμο των σχολείων, εργασία από το σπίτι, όχι άσκοπες μετακινήσεις).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.