Ανοίγει αύριο το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας

Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος ανοίγει και πάλι τις πόρτες του αύριο, 16 Ιουνίου, τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που υπαγορεύουν οι αρμόδιοι φορείς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μουσείου, οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν τις ακόλουθες οδηγίες:
Η χρήση μάσκας και αντισηπτικού διαλύματος είναι υποχρεωτική για επισκέπτες και εργαζομένους στο Μουσείο.
Ανώτατος αριθμός εισόδου και παραμονής στον προθάλαμο του Μουσείου: έως 4 άτομα. Προτεραιότητα δίνεται σε άτομα με Αναπηρία, μεγάλης ηλικίας και εγκύους
Η ροή των επισκεπτών (είσοδος, κυκλοφορία, έξοδος) θα γίνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις του προσωπικού του Μουσείου.  Σε περίπτωση επίσκεψης από οργανωμένες ομάδες ή άνω των 10 ατόμων, την έκδοση εισιτηρίων θα αναλαμβάνει μόνο ένα άτομο για λογαριασμό του συνόλου.
Υποχρεωτική είναι η τήρηση της ενδεδειγμένης απόστασης ασφαλείας 2μ, καθώς και της επιδαπέδιας σήμανσης θέσεων αναμονής.
Οι επισκέπτες θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες και υποδείξεις του προσωπικού του Μουσείου είτε προφορικές είτε αναγραφόμενες σε πινακίδες.
Για τα γραφεία της Διοίκησης και τη Βιβλιοθήκη απαιτείται ραντεβού. (τηλ. 210 4516264, email: [email protected])

Από αύριο επαναλειτουργεί επίσης η Βιβλιοθήκη «Αθηνούλα Μαρτίνου». Η Βιβλιοθήκη θα είναι ανοικτή στους αναγνώστες από Τρίτη έως Σάββατο 9:00 με 14:00. Ο αριθμός των αναγνωστών θα είναι περιορισμένος (μέγιστος αριθμός 2 άτομα). Η προσέλευση των αναγνωστών θα γίνεται κατόπιν προ-κράτησης.
Για κράτηση θέσης, οι αναγνώστες παρακαλούνται να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 210 4516264 ή να στέλνουν το αίτημά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Θα πρέπει να αναφέρουν το ονοματεπώνυμό τους, τις ημερομηνίες και ώρες επίσκεψής τους, καθώς και τον λόγο του αιτήματός τους. Η προσέλευση των αναγνωστών γίνεται μετά την επιβεβαίωση της Βιβλιοθηκονόμου.
Κατά την άφιξη τους οι αναγνώστες πρέπει να δίνουν το όνομά τους στην Είσοδο του Μουσείου. Μετά την ταυτοποίηση του ονόματος τους θα εισέρχονται στο χώρο της Βιβλιοθήκης.
Οι αναγνώστες θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα, να απολυμαίνουν τα χέρια τους φτάνοντας στην βιβλιοθήκη, να  χρησιμοποιούν αποκλειστικά την θέση που τους έχει δοθεί και να σέβονται τις αποστάσεις ασφάλειας
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βιβλία δεν θα μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν για 72 ώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *