Ανοίγει και πάλι η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και Μητσοτάκη – Τσίπρα – FANTOMAS.GR

Διευρύνεται και πάλι η δημοσκοπική διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η «ψαλίδα» ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα ως προς την καταλληλότητα για την θέση του πρωθυπουργού, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από τις 22 ως τις 25 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι η φθορά που  είχε εμφανίσει η κυβέρνηση λόγω των πυρκαγιών του Αυγούστου  δεν ήταν μόνιμη – είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να χάνει μισή ποσοστιαία μονάδα σε όφελος του ΚΙΝΑΛ, που είναι το μοναδικό κόμμα που εμφανίζει αυξημένα ποσοστά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΝΔ φτάνει στο 36,5% στην εκτίμηση ψήφου επί των εγκύρων , με τους αναποφάσιστους κοντά στο 10%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μένει 12 μονάδες πίσω, στο 24,5.

Η ΝΔ εμφανίζει εντυπωσιακή συσπείρωση στο 73% και έχει 8 ποσοστιαίες μονάδες εισροών νέων ψηφοφόρων, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συσπείρωση 68% , με 3,5 μονάδες νέων εισροών.

Ανεμβολίαστοι: Σχεδόν  οι μισοί θα  μπορούσαν να πειστούν

Σε ό,τι αφορά το εμβολιαστικό πρόγραμμα, είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από τους μισούς ανεμβολίαστους δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να πεισθούν «με τίποτα» να κάνουν το εμβόλιο, ωστόσο οι υπόλοιποι, που υπολογίζονται σε πάνω από 700.000- 800.000 πολίτες, αναφέρουν διάφορους τρόπους μέσω των οποίων  θα μπορούσαν να πεισθούν: χαρακτηριστικά, το 14% των ανεμβολίαστων θα ήθελαν περισσότερη ενημέρωση, ενώ ένα 8% θα μπορούσε να πεισθεί από έναν «άνθρωπο της εκκλησίας». Μάλιστα, ένα άλλο 8% δηλώνει ότι θα έκανε το εμβόλιο αν ήταν  υποχρεωτικό προκειμένου να μπορέσει να εργαστεί.

Καθολική απαίτηση για πρόσθετα μέτρα στήριξης απέναντι στην ακρίβεια

Σχεδόν καθολική είναι η απαίτηση των ψηφοφόρων για  πρόσθετα μέτρα στήριξης απέναντι στην ακρίβεια – είναι χαρακτηριστικό ότι το σχετικό ποσοστό φτάνει στο 86% , παρά το  γεγονός ότι το 40% του συνόλου χαρακτηρίζει «αποτελεσματικά» τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί ως τώρα.

Ευρείας αποδοχής οι αμυντικές συμφωνίες

Ιδιαίτερα υψηλός είναι ο βαθμός αποδοχής, τόσο της Ελληνογαλλικής, όσο και της Ελληνοαμερικανικής Αμυντικής Συμφωνίας, ακόμα και από τους ψηφοφόρους των κομμάτων της Αριστεράς – είναι χαρακτηριστικό ότι ένας στους δύο που είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, βλέπει  θετικά τις συμφωνίες.

Παράλληλα, μειώθηκε εντυπωσιακά το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι ανησυχούν «πολύ» για την στάση της Άγκυρας, πράγμα που σημαίνει ότι οι πολίτες σε σημαντικό ποσοστό έχουν πεισθεί ότι οι συμφωνίες που υπέγραψε η χώρα μας την θωρακίζουν απέναντι στις προκλήσεις Ερντογάν.

Η αδυναμία μέτρησης για το ΚΙΝΑΛ 
Το γεγονός ότι η έρευνα ολοκληρώθηκε την ημέρα του θανάτου της Φώφης Γεννηματά – σε συνδυασμό με την δυσκολία στην συγκέντρωση ενός αξιόπιστου δείγματος – δεν έδωσε την δυνατότητα στην εταιρεία να ανακοινώσει  τις τάσεις των ψηφοφόρων που διαπίστωσε, ενόψει της εκλογής νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, που εμφανίστηκε ενισχυμένο στην μέτρηση, λόγω της συναισθηματικής φόρτισης που είχε προκαλέσει η μάχη που έδινε εκείνες τις ημέρες στον Ευαγγελισμό η πρόεδρος του κόμματος.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *