Άνοιξε τις πύλες της και η Πομπηία

Άνοιξε σήμερα τις πύλες του στο κοινό ο αρχαιολογικός χώρος της Πομπηίας, μετά από δυόμιση ολόκληρους μήνες. Η Πομπηία είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και δεύτερος σε επισκεψιμότητα τουριστικός προορισμός στην Ιταλία.

Η θερμοκρασία κάθε επισκέπτη που εισήρχετο στην Πομπηία εξεταζόταν από μια θερμική κάμερα, ενώ υποχρεωτική ήταν κι η απολύμανση των χεριών με αντισηπτικό διάλυμμα.

Για αυτήν την πρώτη φάση της επαναλειτουργίας, που είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει δύο εβδομάδες, επιτρέπεται να ακολουθείται μόνο μία προκαθορισμένη διαδρομή, αποκλειστικά στους κύριους δρόμους αυτής της αρχαίας πόλης κοντά στη Νάπολη, η οποία θάφτηκε από την ηφαιστειακη τέφρα μετά την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ.

Επίσης θα είναι δυνατή κι η πρόσβαση σε ορισμένες από τις σημαντικες επαύλεις της, εκείνες που έχουν επαρκή εσωτερικό χώρο, ωστε να τηρείται η κοινωνική απόσταση.

Από τις 9 Ιουνίου, νέες διαδρομές θα ανοίξουν για τους επισκέπτες, όμως όλοι όσοι θέλουν να επισκεφθούν την Πομπηία θα πρέπει να κάνουν κράτηση εισιτηρίων διαδικτυακά, επιλέγοντας το χρονικό διάστημα για την επίσκεψή τους.

Οι υπεύθυνοι του αξιοθέατου σχεδιάζουν να επιτρέπουν την είσοδο σε μόλις 40 ανθρώπους κάθε φορά κάθε 15 λεπτά, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η απαραίτητη ασφάλεια, ενώ θα είναι υποχρεωτικές και οι μάσκες καθ ‘όλη τη διάρκεια της επίσκεψης.

Στη Ρώμη, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου είναι και πάλι ανοιχτή στο κοινό, όπως και η Πινακοθήκη Μποργκέζε ή τα Μουσεία του Καπιτωλίου. Το Μουσείο του Βατικανού, ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός στον κόσμο με σχεδόν 7 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, ανακοίνωσε πως θα επαναλειτουργήσει από το Σάββατο, 1η Ιουνίου. Το Κολοσσαίο παραμένει έως σήμερα κλειστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *