Απίστευτο: Περισσότερα λεφτά θέλει το ΝΑΤΟ!

Ούτε το σοκ του κορονοιού που έπληξε τις οικονομίες όλου σχεδόν του κόσμου, φαίνεται πως έβαλε μυαλό στο ΝΑΤΟ που ο  Γενικός Γραμματέας του  Γενς Στόλτενμπεργκ επιμένει σε συνέντευξή του που έδωσε να ζητά περισσότερα χρήματα από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ!

«Βλέπω την ύφεση της οικονομίας στα κράτη-μέλη (του NATO) και γνωρίζω πως χρειάζονται αυξημένες δαπάνες σε πολλά πεδία για να αντιμετωπιστεί», δηλώνει ο Νορβηγός στη Die Welt, που δημοσιεύει σήμερα τη συνέντευξή του.

Ωστόσο, οι απειλές για την ασφάλεια και οι προκλήσεις που εγείρονταν πριν από την κρίση δεν έχουν μειωθεί παρά την πανδημία, προσθέτει ο Γενς Στόλτενμπεργκ, που σε σχέση με την προκλητική συμπεριφορά ενός μέλους της συμμαχίας (Τουρκία) , απέναντι σε ένα άλλο  (Ελλάδα) το παίζει ουδέτερος.

«Η Ρωσία συνεχίζει να αναβαθμίζει τις ένοπλες δυνάμεις της, η παγκόσμια ισορροπία ισχύος μεταβάλλεται εξαιτίας της ανόδου της Κίνας και η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος αποπειράται ξανά να ανακτήσει εδάφη στη Συρία και στο Ιράκ», τόνισε στη Βελτ ο επικεφαλής του Συμφώνου [1].

Τα κράτη μέλη του NATO έχουν δεσμευθεί να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ τους μέχρι το 2024.

Παρότι η Γερμανία αύξησε σημαντικά τις αμυντικές της δαπάνες τα τελευταία χρόνια, το 2019 δεν ξεπέρασαν το 1,38% του ΑΕΠ της. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τη γερμανική κυβέρνηση ότι δεν επενδύει στη δική της και στη συλλογική άμυνα.

Το 2020, το ποσό που θα δαπανηθεί από το γερμανικό κράτος αναθεωρήθηκε, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Υπολογίζεται πως φέτος οι γερμανικές στρατιωτικές δαπάνες θα ανέλθουν στο 1,5% του ΑΕΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *