Από σήμερα οι δηλώσεις για τις αναστολές συμβάσεων Απριλίου

Από σήμερα έως την Παρασκευή 9/4/2021 θα μπορούν να υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας, που μπορούν να αφορούν είτε όλο τον μήνα Απρίλιο, είτε μέρος αυτού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, από τις 10/04/2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για το χρονικό διάστημα από 1/4/2021 έως και 9/4/2021. Υπενθυμίζεται  ότι λόγω του προαναγγελτικού συστήματος δεν επιτρέπονται οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργαζομένων για προγενέστερα χρονικά διαστήματα.

Όσες επιχειρήσεις υπάγονται σε ΚΑΔ που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής, ανεξαρτήτως αν έχουν επιτρεπόμενες ή μη δραστηριότητες, υποχρεούνται να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους εκτός από αυτούς που απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητες. Για τις επιχειρήσεις αυτές δεν ισχύει κανένα κριτήριο επιλεξιμότητας. Για τις επιχειρήσεις – εργοδότες των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής και είναι σε περιοχές αυξημένου κινδύνου, υποχρεούνται να θέσουν σε αναστολή τους εργαζομένους, πλην αυτών που απασχολούνται στις δραστηριότητες που επιτρέπονται. Οι πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ, μπορούν να θέσουν σε αναστολή εργαζομένους για ολόκληρο τον Απρίλιο. Τέλος, όσες έκαναν έναρξη εργασιών από την 01/01/2018, για να θέσουν σε αναστολή εργαζομένους, πρέπει να έχουν υποβάλει ανελλιπώς δήλωση ΦΠΑ έως τις 31/12/2020.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *