Από τη Δευτέρα θα βγάζουν συντάξεις και οι ιδιώτες!

Aπό τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να επιλέγουν μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ έναν από τους 179 ιδιώτες, πιστοποιημένους πλέον, δικηγόρους και λογιστές – φοροτεχνικούς για την έκδοση της σύνταξής τους.

Παράλληλα, «τρέχουν» και οι διαδικασίες για τον δεύτερο κύκλο πιστοποίησης επιπλέον 1.200 λογιστών και δικηγόρων, καθώς η εκπαίδευσή τους ξεκινάει σήμερα.

Οι πιστοποιημένοι ιδιώτες θα μπορούν από τη Δευτέρα να επιλέγονται απο τον ασφαλισμένο που υποβάλλει ηλεκτρονικά αίτημα συνταξιοδότησης στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ, για να αναλάβουν την συνταξιοδοτική του υπόθεση.

Στον ασφαλισμένο θα εμφανίζονται εκείνοι οι πιστοποιημένοι που είναι διαθέσιμοι (έχουν αναλάβει λιγότερες από 5 υποθέσεις) και αφού επιλέξει αυτόν που επιθυμεί, τότε ορίζει και την ημερομηνία και ώρα του ραντεβού με τον πιστοποιημένο.

Στη συνέχεια θα λάβει e-mail ότι η υπόθεσή του έχει ανατεθεί στον πιστοποιημένο επαγγελματία της επιλογής του και ότι ισχύει το ραντεβού που έχει επιλέξει κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συνταξιοδότησης.

Υπενθυμίζεται πως σε πρώτη φάση οι πιστοποιημένοι μπορούν να αναλάβουν νέες συνταξιοδοτικές υποθέσεις του τ. ΙΚΑ, τ. ΟΓΑ και τ. ΟΑΕΕ που αντιστοιχούν στο 75% του συνολικού αριθμού αιτήσεων κάθε μήνα.

Παράλληλα, από σήμερα Παρασκευή ξεκινά ο 2ος κύκλος εκπαίδευσης-πιστοποίησης των επόμενων στη σειρά προτεραιότητας 1.200 λογιστών και δικηγόρων.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις τόσο εκείνων του 2ου κύκλου όσο και εκείνων του 1ου κύκλου που δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις της προηγούμενης εβδομάδας,

Τέλος, επίκειται η ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την υποβολή και νέων αιτήσεων από δικηγόρους και λογιστές, ανταποκρινόμενοι με αυτόν τον τρόπο στο τεράστιο ενδιαφέρον των συγκεκριμένων επαγγελματιών να βοηθήσουν τον ΕΦΚΑ, τους ασφαλισμένους και κατ’επέκταση την ελληνική Κοινωνία.

Με αφορμή την πλήρη ενεργοποίηση του ενιαίου αριθμού εξυπηρέτησης των πολιτών 1555, ο διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής, σε ανοικτή επιστολή του ενημερώνει τους εργαζομένους ότι στόχος είναι αφενός οι περισσότερες τηλεφωνικές γραμμές των υποκαταστημάτων να καταργηθούν σταδιακά και το σύνολο των κλήσεων να περνάει υποχρεωτικά μέσα από το 1555, μειώνοντας έτσι τον φόρτο εργασίας των υπαλλήλων, αφετέρου εντός του 2022 αρκετές από τις υπηρεσίες που παρέχονται και με φυσικό και με ψηφιακό τρόπο να παρέχονται αποκλειστικά ψηφιακά. Ο κ. Δουφεξής καλεί όσους εργαζομένους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο τμήμα εξυπηρέτησης του 1555 να υποβάλουν τη σχετική αίτηση έως το τέλος Νοεμβρίου. Επισημαίνει, δε, ότι έχουν θεσπιστεί κίνητρα-μπόνους εφόσον οι συμμετέχοντες επιτυγχάνουν ποσοτικούς στόχους επίλυσης ζητημάτων ασφαλισμένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *