Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση περνά αντικοινωνικές ρυθμίσεις στα κρυφά»

«Η κυβέρνηση προχώρησε για μία ακόμη φορά σε μια απόπειρα πολιτικής εξαπάτησης κατά τη χθεσινή κοινοβουλευτική διαδικασία», διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο». «Πέρα από την επιδότηση ενοικίου η κυβέρνηση δεν παρουσίασε κανένα νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, παρόλο που το υφιστάμενο καθεστώς λήγει μόλις αύριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία για το μείζον αυτό ζήτημα, ώστε να υπάρξει συνέχιση της προστασίας της πρώτης κατοικίας το επόμενο διάστημα με διευρυμένη μάλιστα προστασία για να αποφευχθούν οι πλειστηριασμοί για δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά», τόνισε.

«Την ίδια στιγμή παρακολουθήσαμε μία διαδικασία πλήρους ευτελισμού του κοινοβουλίου και θεσμικής εκτροπής για το ζήτημα των αναδρομικών», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου. «Ο πρωθυπουργός καταχειροκροτούμενος στη Βουλή ανακοίνωσε αρχικά την πληρωμή όλων των αναδρομικών προς τους συνταξιούχους που παρανόμως -βάσει της απόφασης του ΣτΕ- είχαν παρακρατηθεί με νόμο του κ. Βρούτση το 2012. Ωστόσο, στη συνέχεια, με περισσή δόση αλαζονείας και ψευδόμενος ότι η απόφαση του ΣτΕ αφορά μόνο τις κύριες συντάξεις προχώρησε ουσιαστικά σε 60% κούρεμα των αναδρομικών, περιορίζοντας την δαπάνη από τα 3,9 δισ. σε 1,4 δισ. ευρώ. Λίγο μετά ο υπουργός του, ο κ. Βρούτσης, κατέθεσε τροπολογία της τελευταίας στιγμής και χωρίς το πολιτικό θάρρος να την υπερασπιστεί ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην οποία το ακριβές ποσό των αναδρομικών ανέρχεται μόλις σε 900 εκ. ευρώ».

Είναι ενδεικτικός ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται η κυβέρνηση της ΝΔ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Χαρίτσης και υπενθύμισε πως «πέρυσι τέτοια εποχή ο κ. Βρούτσης κατέθεσε τροπολογία της τελευταίας στιγμής που αφορούσε τα εργασιακά και τις συλλογικές συμβάσεις με την ίδια μεθόδευση. Αποτελεί πάγια τακτική της κυβέρνησης ΝΔ η προσπάθεια να περνούν αντικοινωνικές ρυθμίσεις, κατά της κοινωνικής πλειοψηφίας, χωρίς συζήτηση και στα κρυφά, για να μην υπάρχουν αντιδράσεις». «Το υπερσυγκεντρωτικό, επιτελικό κράτος Μητσοτάκη έχει χάσει κάθε έννοια σεβασμού στη νομοθεσία και τις διαδικασίες. Η κρίση της πανδημίας εκλαμβάνεται ως ευκαιρία για το βόλεμα ημέτερων», υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης για την αύξηση του αριθμού μετακλητών υπαλλήλων μέσα σε ένα μόλις χρόνο διακυβέρνησης από τη ΝΔ.

«Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά στο πεδίο της οικονομίας, τόνισε στη συνέχεια ο Αλ. Χαρίτσης. «Παρακολουθήσαμε εμβρόντητοι τον πρωθυπουργό να μας διαβεβαιώνει ότι όλα βαίνουν καλώς στην οικονομία, σε μια συγκυρία πολύ δύσκολη και με τους πολίτες να βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης. Η κρίση θα είναι πολύ βαθιά και η ανάκαμψη πολύ πιο αργή για την Ελλάδα από ότι για άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης πανηγύριζε για το Ταμείο Ανάκαμψης και αποσιώπησε πλήρως το γεγονός ότι τα ποσά που θα λάβει η χώρα μας είναι πολύ μικρότερα από αυτά που αναμένονταν αρχικά», ξεκαθάρισε.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί με τυχοδιωκτικό τρόπο να αποδράσει από τα οξυμένα προβλήματα μέσα από τα σενάρια για πρόωρες εκλογές. Στην οικονομία δεν μπήκε στη διαδικασία να συζητήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ένα γενναίο εμπροσθοβαρές πακέτο στήριξης εργαζόμενων και επιχειρήσεων, που θα έρθουν αντιμέτωποι με την ανεργία και τα λουκέτα. Στο υγειονομικό πεδίο με τις παλινωδίες της στη χρήση της μάσκας, στα υγειονομικά πρωτόκολλα που αλλάζουν κάθε μέρα, αλλά και στον πρόχειρο τρόπο με τον οποίο άνοιξαν τα σύνορα. Και φυσικά στα ελληνοτουρκικά με την όξυνση της επιθετικότητας από την πλευρά της Τουρκίας και την αδράνεια της κυβέρνησης ως προς την ενεργοποίηση της δυνατότητας επιβολής κυρώσεων. Εφόσον η κυβέρνηση επιλέξει να αποδράσει των ευθυνών της ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμος να καταθέσει μία πρόταση για προοδευτική διέξοδο προς τον ελληνικό λαό», κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *