Χαρίτσης: «Tο άνοιγμα των σχολείων απαιτεί προετοιμασία και σχέδιο, η κυβέρνηση κινείται με επικίνδυνο τρόπο»

«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου χωρίς σοβαρό σχέδιο που θα διασφαλίζει την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και τελικά του συνόλου της κοινωνίας», διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ της ΕΡΤ-Πρώτο Πρόγραμμα, προσθέτοντας: «Ακόμη και σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, η κυβέρνηση κινείται στα όρια του παραλογισμού, προσπαθώντας να καλλιεργήσει μια επίπλαστη εικόνα επιστροφής στην κανονικότητα, που όμως είναι επικίνδυνη για την κοινωνία».

«Παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα αξιοποιούσε το ολιγοήμερο άνοιγμα των σχολείων τον Ιούνιο για να προετοιμάσει τη νέα σχολική χρονιά, δεν έγινε τίποτα» συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν ενισχύθηκαν τα σχολεία με εκπαιδευτικούς, δεν έγινε προσαρμογή των εκπαιδευτικών μονάδων στα νέα δεδομένα και δεν υπάρχει πρόνοια για επιπλέον υγειονομικά μέτρα» πρόσθεσε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για υποκρισία, καθώς «προχωράει σε πλήρες άνοιγμα το σχολείων με αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τμήμα, στοιβάζοντας μέχρι και 25 παιδιά σε μια αίθουσα, τη στιγμή που ζητάει από όλους μας να κρατάμε τις αποστάσεις». «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ ο Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «μια σειρά από οικονομικές δραστηριότητες άνοιξαν χωρίς έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό και μέτρα που θα προστάτευαν την κοινωνία», σταχυολογώντας: «Ο τουρισμός άνοιξε άρον-άρον με πρωτόκολλα που άλλαζαν από τη μια μέρα στην άλλη, και με διαφορετικά υγειονομικά κριτήρια σε διαφορετικές εισόδους της χώρας, η πληρότητα στα πλοία αυξήθηκε παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις από τον υπουργό Τουρισμού, η υποχρεωτικότητα της μάσκας καταργήθηκε στα πολυκαταστήματα και ξαφνικά επανήλθε, οι άνθρωποι συνωστίζονταν στα μέσα μεταφοράς ΜΜΕ επειδή τα δρομολόγια μειώθηκαν αντί να αυξηθούν». «Με αυτόν τον τρόπο και η δημόσια υγεία τέθηκε σε κίνδυνο και η οικονομία δεν βοηθήθηκε» υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «ακόμη και τα έσοδα από τον τουρισμό ήταν πολύ χαμηλότερα από αυτά που είχε υπολογίσει η κυβέρνηση».

Ο εκπρόσωπος Τύπου στηλίτευσε τη «διγλωσσία της κυβέρνησης» που «στο εσωτερικό μετακυλύει την ευθύνη στην κοινωνία και ειδικά στη νεολαία, ενώ ακούσαμε τον πρωθυπουργό να παραδέχεται σε συνέντευξη του σε αμερικανικό δίκτυο ότι η εγχώρια έξαρση ήταν αναμενόμενη αφού ανοίξαμε τον τουρισμό και την οικονομία. Αντί να κινηθεί με σχέδιο και μέτρα που θα δημιουργούν και την κοινωνική συναίνεση, επιμένει σε αποσπασματικές κινήσεις και παλινωδίες που επιτείνουν την ανησυχία των πολιτών» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Από την πρώτη στιγμή ως ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάσαμε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας» υπενθύμισε ο Αλ. Χαρίτσης, τονίζοντας ότι «χάρη στην δυνατότητες που της κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση είχε και έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει τις προτάσεις μας: απευθείας ενίσχυση των επιχειρήσεων, στήριξή της εργασίας με κάλυψη του μισθολογικού κόστους, θεσμοθέτηση ενός βασικού εισοδήματος έκτακτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας που περισσότερο πλήγηκαν από την κρίση».

«Οι προτάσεις μας απαξιώθηκαν από την κυβέρνηση, αλλά πέντε μήνες μετά η δική τους λογική του “βλέποντας και κάνοντας” και των αποσπασματικών μέτρων, αποδεικνύεται καταστροφική για την οικονομία» συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας: «Και οι επιχειρήσεις κλείνουν και η ανεργία αυξάνεται και τα δημόσια έσοδα συρρικνώνονται. Έχουμε πλέον μια κοινωνία σε απόγνωση».

Και πρόσθεσε: «Στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουμε το επικαιροποιημένο, συνεκτικό πρόγραμμά μας,που θα περιγράφει την διέξοδο από την κρίση που βιώνουμε. Δεν πρέπει η χώρα μας να επιστρέψει σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης και κοινωνικής κρίσης που πιστεύαμε ότι είχαμε αφήσει πίσω μας οριστικά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *