Χειροπέδες σε 7 Αστυνομικούς της ΔΙΑΣ για δολοφονία – FANTOMAS.GR

Τη σύλληψη των Αστυνομικών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση καταδίωξης στο Πέραμα, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., καθώς στο σημείο βρέθηκαν τουλάχιστον 30 κάλυκες, ενώ δεν ακόμα δεν έχει γίνει σαφές πόσες σφαίρες έπληξαν νεκρό και τραυματία επιβάτες του οχήματος.

  • Μυρίζει στημένο σκηνικό ο τραυματισμός και η μεταφορά στο 401!
  • Έριξαν 30 σφαίρες στο σημείο.
  • Πολλαπλά τα τραύματα στον νεκρό
  • Ερωτηματικά για την έξαρση αστυνομικής βίας
  • Στο μικροσκόπιο η δράση και οι κανόνες εμπλοκής της ομάδας ΔΙ.ΑΣ

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση καταδίωξης στο Πέραμα, καθώς παρενέβη σε αυτή Εισαγγελέας, μετά το θάνατο ενός εκ των επιβαινόντων και τον τραυματισμό δεύτερου. Όπως ανακοινώθηκε σε βάρος των αστυνομικών σχηματίζεται δικογραφία για δολοφονία από πρόθεση, καθώς στην περιοχή συλλέχθηκαν 30(!) κάλυκες.

Σε βάρος ενός συλληφθέντα από τους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου, που νοσηλεύεται τραυματίας και ενός τρίτου προσώπου που διαφεύγει τη σύλληψη σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η κατηγορία αυτή βασίζεται στις καταθέσεις των Αστυνομικών για τους ελιγμούς του αυτοκινήτου.

Περίεργες…. συμπτώσεις

Πληροφορίες μιλάνε για… συσκότιση της κατάστασης έπειτα από πληθώρα δημοσιευμάτων συγκεκριμένων μέσων που προωθούσαν μια οπτική της κατάστασης η οποία δεν έβγαζε νόημα από τα γεγονότα που περιγράφει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η έρευνα παίρνει πλέον νέα τροπή, καθώς οι 30 βολίδες που εντοπίστηκαν από το εγκληματολογικό εργαστήριο της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή δεν συνάδουν σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ειδικών, με αμυντικά πυρά για προστασία. Η υπόθεση λαμβάνει νέα τροπή, καθώς η σύλληψη των Αστυνομικών καταδεικνύει ότι τόσο ο Εισαγγελέας όσο και η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαβάζουν διαφορετικά την κατάσταση, απ ότι οι αρχικές διαρροές της ΕΛ.ΑΣ. μέσω συγκεκριμένων διαύλων στα media.

Η σύλληψη των Αστυνομικών έρχεται αφού πρώτα υπήρχε ενημέρωση για διακομιδή τους στους 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα. Αντίστοιχος χειρισμός, με δήλωση τραυματισμού Αστυνομικού, σε ακόμα δύο περιστάσεις που Αστυνομικοί πυροβόλησαν, ενώ σε αυτά τα περιστατικά είχαν εμπλακεί αποκλειστικά Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και το ανακοινωθέν περιλάμβανε επίκληση εμβολισμού των μηχανών από τους δράστες.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι αποσπασματικό, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερης αλλαγής επιχειρησιακού δόγματος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με επίκεντρο την Αττική. Τώρα το ερώτημα που εγείρεται είναι το επίπεδο λήψης της απόφασης αυτής, αν δηλαδή ήταν καθαρά επιχειρησιακό, αν είχε εμπλοκή η Ιεραρχία της Αστυνομίας και αν είχε ενημέρωση και είχε συναινέσει η ηγεσία του Υπουργείου.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται ενέργειες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι οποίες θα σκιαγραφήσουν την κατάσταση και θα αποτελέσουν το προοίμιο της διαχείρισης της κρίσης που έχει ήδη ξεσπάσει.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, όπως όλα δείχνουν, κατατάσσεται στο επίπεδο της υπερβάλλουσας αστυνομικής βίας και με δεδομένο ότι τα θύματα ήταν Ρομά θα μπορούσε να έχει και άλλες προεκτάσεις… Οι χειρισμοί εκ μέρους της Πολιτικής αλλά και της Φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί…

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *