Χωρίς μάσκα ο πρόεδρος Τραμπ-Ενδεχομένως ανακριβή τα τεστ του κορονοϊού που γίνονται στο Λευκό Οίκο

Δάσκαλε που δίδασκες… Ο πρόεδρος Τραμπ επισκέφθηκε χθες κέντρο διανομής μασκών στην – αμφίρροπη – Πολιτεία της Πενσιλβάνια, χωρίς ο ίδιος να φορά προστατευτική μάσκα. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, που επιδιώκει την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, ανθίσταται στη χρήση μάσκας δημοσίως, παρά τις οδηγίες της κυβέρνησής του προς τους Αμερικανούς να την φορούν. Αυτήν την εβδομάδα μάλιστα ο Λευκός Οίκος ζήτησε να φορούν μάσκα και όλοι οι εργαζόμενοι στη Δυτική Πτέρυγα, όπου βρίσκεται το γραφείο του Τραμπ.

Την ίδια ώρα η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε  ότι το τεστ ταχείας διάγνωσης του κορονοϊού της Abbott Laboratories, το οποίο δίνει αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά και χρησιμοποιείται στον Λευκό Οίκο, μπορεί ενδεχόμενα να μην είναι ακριβές, αλλά μπορεί να χρησιμοποιείται ακόμη ως διαγνωστικό τεστ.

Η FDA ανέφερε σε ανακοίνωσή της, ότι τα πρώτα στοιχεία για το διαγνωστικό τεστ ID Now της Abbott αφήνουν να εννοηθεί ότι το τεστ μπορεί να παράγει εν δυνάμει αναξιόπιστα αποτελέσματα, κυρίως αποτυγχάνοντας να εντοπίσει τους ανθρώπους που έχουν νοσήσει!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *