“Χρυσή” απαλλαγή από κάθε κατηγορία για λαθρεμπορία κέρδισε ο Ριχάρδος

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αποφάσισε με βούλευμά του ότι ο αστέρας του κλάδου των ενεχυροδανειστών απαλλάσσεται από όλες τις κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί σε βάρος του Νοέμβριο του 2018.

Σε περίπτωση που δε θυμάστε τις λεπτομέρειες, ο κ. Μυλωνάς είχε κατηγορηθεί για το αδίκημα της λαθρεμπορίας χρυσού προς την Τουρκία, μέσω της οποίας η ομάδα του φαίνεται να κέρδιζε καθημερινά πάνω από 400.000 ευρώ. Η εν λόγω δραστηριότητα γινόταν μέσω 88 δικών του καταστημάτων, αλλά και 42 άλλων ενεχυροδανειστηρίων.

Όπως και να’ χει, τα νομικά τραβήγματα φαίνεται να έχουν τελειώσει και επίσημα. Όπως είπε ο συνήγορός του, Πέτρος Πανταζής:

«Απαλλάχθηκε πλήρως και οριστικώς από όλες τις κατηγορίες για α) συγκρότηση εγκληματικής οργανώσεως, β) λαθρεμπορία και γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.»

Ενώ πρόσθεσε επίσης ότι πρόκειται για κατασκευασμένη δίωξη, από κάποιους που προσπάθησαν να εξαπατήσουν «την Δικαιοσύνη σε άσκηση μιας άδικης ποινικής διώξεως»:

«Όπως από την πρώτη στιγμή είχαμε διατρανώσει, ο εντολέας μας ουδέποτε αναμείχθηκε σε δήθεν “παράνομες εξαγωγές χρυσού”, δραστηριοποιούμενος επαγγελματικά με καθόλα νόμιμο τρόπο, έχοντας δεκάδες καταστήματα που πάντοτε λειτουργούσαν (και λειτουργούν) με γνώμονα την τήρηση του νόμου.»

Τι είπε ο ίδιος για όλα αυτά; Ότι με το που μπήκε στη φυλακή, άκουσε «καλώς ήρθες boss»:

«Βρέθηκα από το roof garden ενός φοβερού εστιατορίου της Ελλάδας στη φυλακή, είναι πολύ αστείο. Όπως καταλαβαίνετε δε γνώριζα την παρακολούθηση, πέρασα 5-6 μέρες στα κρατητήρια και 12 μέρες στη φυλακή, μέχρι την οριστική απαλλαγή μου. Είμαι πολύ χαρούμενος. Το πρώτο που άκουσα όταν μπήκα στη φυλακή, είναι “καλώς ήρθες boss”. Καταλαβαίνετε το κλίμα που ακολούθησε. Αυτό σήμαινε ότι ενώ δεν τους γνώριζα, ήθελαν να είμαι αφεντικό τους.»

Από το luben.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *