“Δεν θα γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές αν λοξοκοιτάμε προς τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ” – FANTOMAS.GR

Την ανάγκη το κίνημα να παρουσιάζει καθαρές λύσεις για τα προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό, αναδεικνύοντας την αποτυχία της κυβέρνησης και την ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Χόνδρο.

«Ο προοδευτικός κόσμος διψά για νέα πρόσωπα, νέες ιδέες και νέες νοοτροπίες, μακριά από πελατειακές συμπεριφορές και καθεστωτικές αντιλήψεις, που κάνουν τους πολίτες να αποστρέφονται την πολιτική», εκτιμά ο κ. Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος είναι υποψήφιος γιατί μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα, την ανανέωση αλλά και την προοπτική της παράταξης, τονίζοντας μάλιστα ότι έφτασε η ώρα της πολιτικής αντεπίθεσης καθώς και «η Σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει δυναμικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν πρέπει να σπαταλήσουμε και αυτή την ευκαιρία».

«Κάθε συζήτηση για το αν θα πάμε με τον έναν ή με τον άλλον, χωρίς να έχει παρεμβληθεί η βούληση του ελληνικού λαού υπονομεύει την προσπάθεια για την αναγέννηση της παράταξης και περιφρονεί τη λαϊκή ετυμηγορία», ξεκαθαρίζει ο κ. Ανδρουλάκης, φέρνοντας για παράδειγμα την καταστροφικά άτολμη κυβέρνηση στο πεδίο της πανδημίας, όταν παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση μέχρι πριν λίγες εβδομάδες έκλεινε το μάτι μέσω του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, ενώ «εμείς εξαρχής είχαμε συνεπή στάση χωρίς να μετράμε το πολιτικό κόστος».

Ζήτησε συζήτηση σε βάθος με τους συνυποψηφίους, ώστε «το κίνημα μας να μαγνητίσει το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας και οι εκλογές μας θα γίνουν πολιτικό γεγονός εθνικής εμβέλειας», σκιαγραφώντας το σχέδιο του και τις  προτεραιότητες για μια χώρα με ανθεκτική, ανταγωνιστική παραγωγική βάση στην οικονομία. Με ισχυρό κοινωνικό κράτος για να αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές ανισότητες, με δράσεις για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και την αλληλεγγύη ανάμεσα στις γενιές. Επιπλέον μίλησε για «ρεαλιστικό πατριωτισμό» στην εξωτερική πολιτική και ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και ανεξάρτητες αρχές που θα προστατεύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Ψηλά στην ατζέντα του κ. Ανδρουλάκη και ο ψηφιακός μετασχηματισμός χωρίς αποκλεισμούς, μια δίκαιη μετάβαση που θα αντιμετωπίσει την ενεργειακή φτώχεια, αλλά και ποιοτικά σχολεία και πανεπιστήμια, «οι βασικοί άξονες για να ξαναφτιάξουμε τη σκάλα της κοινωνικής ανόδου», αξιοποιώντας τα κονδύλια που θα εισρεύσουν από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

-Ζητάτε την ψήφο της βάσης της παράταξης; Τι είναι αυτό που θα αλλάξει με την παρουσία σας στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής;

ΑΠ. Είμαι υποψήφιος γιατί πιστεύω πως μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα, την ανανέωση αλλά και την προοπτική της παράταξης. Ο προοδευτικός κόσμος διψά για νέα πρόσωπα, νέες ιδέες και νέες νοοτροπίες, μακριά από πελατειακές συμπεριφορές και καθεστωτικές αντιλήψεις, που κάνουν τους πολίτες να αποστρέφονται την πολιτική. Δεσμεύομαι για ένα κόμμα ανοιχτό, δημοκρατικό που θα λειτουργεί με εσωτερική αξιοκρατία και διαφάνεια. Την επόμενη μέρα της εκλογής, όσοι μας τιμήσουν με τη συμμετοχή τους, θα είναι οι πρωτεργάτες της επανεκκίνησής μας. Μαζί με αυτούς θα πάρουμε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις. Τώρα έχει έρθει η ώρα της δικής μας πολιτικής αντεπίθεσης. Οι συνθήκες το ευνοούν. H Σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει δυναμικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν πρέπει να σπαταλήσουμε και αυτή την ευκαιρία.

-Ποια είναι η στρατηγική που θα ακολουθήσετε στην πορεία προς τις εκλογές και ποια θα είναι η μετεκλογική σας στάση; Υπάρχουν περιθώρια συγκλίσεων και κυβερνητικών συνεργασιών και προς ποια κατεύθυνση;

ΑΠ. Προτεραιότητά μου είναι να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές στην πολιτική ζωή της χώρας. Και αυτό δε θα γίνει λοξοκοιτώντας προς τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κοιτάζοντας μπροστά. Το κίνημά μας πρέπει να αναδεικνύει, τόσο την αποτυχία της Κυβέρνησης, όσο και την ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ. Και να παρουσιάζει καθαρές προτάσεις και λύσεις για όσα απασχολούν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που θα είναι οι τελικοί κριτές. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι κάθε συζήτηση για το αν θα πάμε με τον έναν ή με τον άλλον, χωρίς να έχει παρεμβληθεί η βούληση του ελληνικού λαού υπονομεύει την προσπάθεια για την αναγέννηση της παράταξης και περιφρονεί τη λαϊκή ετυμηγορία. Δείτε το παράδειγμα της πανδημίας, θρηνούμε δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα, το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης και παρόλα αυτά η μεν κυβέρνηση είναι καταστροφικά άτολμη, η δε μείζονα η αξιωματική αντιπολίτευση μέχρι πριν λίγες εβδομάδες έκλεινε το μάτι μέσω του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, ενώ εμείς εξαρχής είχαμε συνεπή στάση χωρίς να μετράμε το πολιτικό κόστος.

-Θα πρέπει να επανέλθουν το όνομα και τα σύμβολα του ΠαΣοΚ;

ΑΠ. Γνωρίζω πολύ καλά τη συναισθηματική αξία του ονόματος και των συμβόλων μας. Η ιστορική παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ είναι σπουδαία και ενώνει διαφορετικές γενιές, με έργο που φτάνει στο σήμερα. Άλλωστε έχω υπηρετήσει το ΠΑΣΟΚ ως Γραμματέας του και δεν έφυγα από αυτό ούτε μια μέρα. Μπορούμε λοιπόν και το όνομα μας και τα σύμβολα μας να τιμήσουμε, αλλά και όσους στάθηκαν δίπλα μας στην κοινή προσπάθεια να ανατάξουμε την παράταξη μας τα τελευταία χρόνια.

-Ποιο είναι το σχέδιο σας για τη χώρα; Ποιες θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια;

ΑΠ. Ανθεκτική, ανταγωνιστική παραγωγική βάση για μια οικονομία που δε θα βασίζεται απλώς στην κατανάλωση. Ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα δίνει στήριγμα και εφόδια στον πολίτη, για να αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές ανισότητες χωρίς να μένει κανείς πίσω. Δράσεις για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και την αλληλεγγύη ανάμεσα στις γενιές. Ρεαλιστικός πατριωτισμός στην εξωτερική πολιτική. Ισχυροί ελεγκτικοί μηχανισμοί και ανεξάρτητες αρχές που θα προστατεύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, τα ατομικά και εργασιακά δικαιώματα. Πρωτοβουλίες για έναν ψηφιακό μετασχηματισμό χωρίς αποκλεισμούς. Μετάβαση στην πράσινη οικονομία, που πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαιη και να συνοδεύεται από την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας. Ποιοτικά δημόσια σχολεία, πανεπιστήμια που θα δίνουν δεξιότητες στα νέα παιδιά. Αυτοί είναι κάποιοι από τους βασικούς άξονες για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Για να ξαναφτιάξουμε τη σκάλα της κοινωνικής ανόδου. Τα επόμενα χρόνια η χώρα μας έχει μία μεγάλη ευκαιρία να προετοιμαστεί για αυτές τις προκλήσεις, αξιοποιώντας τα κονδύλια που θα εισρεύσουν από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Καλώ τους συνυποψηφίους μου να συζητήσουμε γι’ αυτά αναλυτικά και σε βάθος. Έτσι το Κίνημά μας θα μαγνητίσει το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας και οι εκλογές μας θα γίνουν πολιτικό γεγονός εθνικής εμβέλειας.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *