Διαγραφή Κουρουμπλή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – FANTOMAS.GR

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε, με απόφαση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σχετική επιστολή του Α. Τσίπρα προς τον Πρόεδρο της Βουλής ανέγνωσε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού 2022, ο Αντιπρόεδρος του Σώματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Μομφή από τον Πρόεδρο της Βουλής

Νωρίτερα, ο Π. Κουρουμπλής είχε αποκαλέσει «δολοφόνους» τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Σφοδρή ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο οποίος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση απηύθυνε μομφή στον Βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σύμφωνα με το άρθρο 80 του Κανονισμού της Βουλής, μέτρο ισχυρής ηθικής απαξίας και στέρησης του ¼ της βουλευτικής αποζημίωσης.

«Δεν είναι ευχάριστος ο λόγος που βρίσκομαι στο βήμα αυτή τη στιγμή. Είναι αποκρουστικός. Στη Βουλή υπάρχει ελευθερία λόγου. Υπάρχει ελευθερία κριτικής. Έντονης κριτικής. Υπάρχει απάντηση και ανταπάντηση και πολιτική αντιπαράθεση. Αυτό που δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρχει είναι να επιτρέψουμε να ξεφύγει η αντιπαράθεση στα όρια της ανθρωποφαγίας.

Ακούσαμε πράγματα που κινούνται στα όρια όχι της δολοφονίας χαρακτήρα αλλά στα όρια προτροπής προς κάποιους έξαλλους, έξω από εδώ να προβούν σε ανάρμοστες αντικοινοβουλευτικές και εγκληματικές πράξεις. Ο χαρακτηρισμός που ακούστηκε ξεπερνά κάθε όριο» είπε ο κ. Τασούλας.

Αρνήθηκε να ανακαλέσει

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ακούστηκαν όσα ακούστηκαν και περίμενα να δω τα πρακτικά. Δυστυχώς, τα πρακτικά επιβεβαιώνουν όσα δεν ήθελα να πιστέψω. Είπε ο κ. Κουρουμπλής: «δολοφονήσατε ανθρώπους αυτό κάνατε. Είναι ντροπή σας. Δολοφονήσατε ανθρώπους» και αρνήθηκε αρκετές φορές να ανακαλέσει. Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές.

Μπορεί να υπάρξει κριτική για παραλήψεις ακόμα και βαριές αλλά να υπάρχει συνάδελφος εδώ να μιλά για δολοφονίες χιλιάδων ανθρώπων είναι ότι χυδαιότερο, αποκρουστικότερο, ότι υπονομευτικό του κύρους του κοινοβουλίου.

Κάνω χρήση μιας διατάξεως που υπάρχει στον Κανονισμό και απευθύνω με βάση το άρθρο 80 Μομφή στον κ. Κουρουμπή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Στιγματίζω τον κ. Κουρουμπλή με μομφή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς για όσα αποκρουστικά απεύθυνε πριν από λίγα λεπτά», πρόσθεσε.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *