Διάλογος Μώραλη με τους πολίτες στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα

 

Διάλογο με  τους κατοίκους  της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης, χθες, στο Ε1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας Λεωνίδας Μελάς.

Ο Δήμαρχος Πειραιά καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, άκουσε  τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους και απάντησε σε ερωτήσεις που τέθηκαν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο.

O κ. Μώραλης ανέφερε πως πρόκειται για μια περιοχή, η οποία έχει αναβαθμιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τα τελευταία εννέα χρόνια, με αναπλάσεις, με μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις, με την έλευση του μετρό, με τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, καθώς και με την επικείμενη κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά, στην περιοχή του Παπαστράτου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και τις εξελίξεις σε σχέση με τη δομή του ΟΚΑΝΑ στην Ε΄ Κοινότητα. Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι, είναι  ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας και προτεραιότητας για τη Δημοτική Αρχή, επισημαίνοντας πως την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Υπουργείου, της Περιφέρειας, του Δήμου Πειραιά, του ΟΚΑΝΑ και της  Διαχειριστικής  Αρχής, ώστε το θέμα να λυθεί οριστικά.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη θετική εξέλιξη για τον ιστορικό κινηματογράφο «ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ», καθώς επιλύθηκαν οι αγκυλώσεις και προχωράει ο Δήμος Πειραιά στη σύμβαση με τον Δήμο Δελφών για την επισκευή και ανακαίνιση ολόκληρου του κτηρίου, που θα μετατραπεί σε χώρο Πολιτισμού.

Στη συνέχεια,  ο κ. Μώραλης έκανε μια συνοπτική ενημέρωση για τα έργα και τις παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί, καθώς και για όσα έχουν δρομολογηθεί να γίνουν τα επόμενα χρόνια στην περιοχή, ως ακολούθως:

-Ανάπλαση Αγίου Διονυσίου. Ολοκληρώνεται η μεγάλη αστική παρέμβαση σε 12 δρόμους στην ιστορική περιοχή του Αγίου Διονυσίου, ένα έργο που σχεδίασε ο Δήμος και υλοποιείται με πόρους της Περιφέρειας Αττικής, προϋπολογισμού 15.000.000€.

Τα έργα ασφαλτοστρώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

-Εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η κτιριακή επέκταση του Μουσικού Σχολείου Πειραιά με προϋπολογισμό 2.076.612,81 ευρώ.

-Δρομολογήθηκε με την ΚΤΥΠ η κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων  για το 7ο Γυμνάσιο και το 30ο Δημοτικό.

-Ανακαινίστηκε πλήρως το κλειστό σχολικό γυμναστήριο του 13ου Γυμνασίου / 3ου Ενιαίου Λυκείου Πειραιά.

-Ανακατασκευάζεται ο 20ος  Βρεφονηπιακός Σταθμός στην ΚΟΠΗ, με την προσθήκη ενός επιπλέον ορόφου.

-Ανακαινίστηκαν πλήρως 8 παιδικές χαρές στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Be Secure Feel Secure”:

  1. Παιδική χαρά «C -130»
  2. Παιδική χαρά «ΒΛΑΧΑΚΟΥ – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ»
  3. Παιδική χαρά «ΒΩΚΟΥ»
  4. Παιδική χαρά «ΔΗΛΑΒΕΡΗ»
  5. Παιδική χαρά «ΕΛΛΗΣ»
  6. Παιδική χαρά «ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΕΡΜΑ»
  7. Παιδική χαρά «ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ»
  8. Παιδική χαρά «ΣΟΦΗ»

-Δημιουργήθηκε στην περιοχή της Αγίας Σοφίας (Αγχιάλου 132) παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πειραιά. Το κέντρο παρέχει ενημέρωση για όλα τα προγράμματα επιδότησης και κοινωνικής φροντίδας που παρέχει ο Δήμος, η Περιφέρεια και η Κεντρική Διοίκηση, ψυχοκοινωνική στήριξη σε οικογένειες και παιδιά για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και μια σειρά άλλων υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας.

-Δημιουργήθηκαν  δύο πάρκα σκύλων, στο πάρκο Δηλαβέρη και στην πλατεία C-130

-Ανέγερση αγάλματος «Ηρωίδας Μανιάτισσας» με δωρεά του Ευάγγελου Μαρινάκη, στον σταθμό μετρό «Μανιάτικα».

-Ανακατασκευάστηκε πλήρως το ιστορικό Θεμιστόκλειο με χρηματοδότηση της

Περιφέρειας Αττικής.

-Ανακατασκευάζεται πλήρως το κλειστό Γυμναστήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» με

χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

-Ανακαινίστηκε το γήπεδο ποδοσφαίρου Αγίου Διονυσίου.