Διατακτικές από το Δήμο Πειραιά για τους οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους

Ο Δήμος Πειραιά θα προμηθεύσει με βασικά είδη διατροφής οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους του Πειραιά μέσω διατακτικών, εν όψει των Χριστουγέννων. Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για την ένταξή τους, πρέπει να καταθέσουν  τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Τμήμα Κοινωνικών  Δραστηριοτήτων (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, γραφεία 8 και 14, 4ος όροφος), από 26/10/2020 έως και  6/11/2020, τις εργάσιμες ημέρες, από τις 9:00 έως τις 13:00Να σημειωθεί ότι, όσοι ήταν δικαιούχοι για τις διατακτικές του Πάσχα 2020,  δεν θα καταθέσουν  εκ νέου αίτηση  και δικαιολογητικά γιατί θεωρούνται αυτοδίκαια δικαιούχοι  των διατακτικών  των Χριστουγέννων  του 2020. Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε σε δήλωσή του, ότι  για τη Δημοτική Αρχή η στήριξη των οικονομικά αδύναμων  συμπολιτών μας αποτελεί προτεραιότητα, προσθέτοντας:  «Οφείλουμε να είμαστε  κοντά στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης και να τις στηρίζουμε ουσιαστικά. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές παροχές του Δήμου, ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, προκειμένου οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι, ότι ο Δήμος Πειραιά φροντίζει όσο μπορεί γι΄ αυτούς και είναι στο πλευρό τους».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, επεσήμανε σε δήλωσή του, ότι και εφέτος συμπολίτες μας που διαβιούν υπό  δύσκολες οικονομικές συνθήκες, θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα των διατακτικών προκειμένου να παραλάβουν τρόφιμα για τα Χριστούγεννα. «Η υλοποίηση κοινωνικών δράσεων αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής μας Αρχής», τόνισε ο κ. Αγραπίδης.

Απαραίτητα δικαιολογητικά (σε φωτοτυπίες) 1.      Αίτηση του/της ενδιαφερόμενου/ης (συμπληρώνεται στην υπηρεσία με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας)2.      Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας 3.      Μισθωτήριο συμβόλαιο (εφόσον υπάρχει)  και λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ –ΕΥΔΑΠ)  ή  βεβαίωση μονίμου κατοικίας από τον  Δήμο Πειραιά4.      Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο Πειραιά5.      Ε1 και εκκαθαριστικό της εφορίας φορολογικού έτους 2019  (όλων των ενηλίκων)6.     Την πρόσφατη δήλωση ΕΝΦΙΑ ή Ε9 (όλων των ενηλίκων)7.      Βεβαίωση  χρόνου ανεργίας (εφόσον υπάρχουν, όλων των ενηλίκων)8.      Απόφαση αναπηρίας ΚΕΠΑ (εφόσον υπάρχει)9.      Έγκριση ένταξης στο ΚΕΑ (εφόσον υπάρχει)

ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ:     

      

 ΜΕΛΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ

 ΕΙΣΟΔΗΜΑ(€)
1 ΑΤΟΜΟΜέχρι 3.600
2 ΑΤΟΜΑΜέχρι 4.800
3 ΑΤΟΜΑΜέχρι 6.000
4 ΑΤΟΜΑΜέχρι 7.200
5 ΑΤΟΜΑΜέχρι 8.400
6 ΑΤΟΜΑΜέχρι 9.600
7 ΑΤΟΜΑ

 

Μέχρι 10.800
8 ΑΤΟΜΑΜέχρι 12.000
9 ΑΤΟΜΑΜέχρι 13.200
10 ΑΤΟΜΑΜέχρι 14.400

Να σημειωθεί, ότι κατά περίπτωση μπορεί να ζητηθούν επιπλέον δικαιολογητικά. Επίσης, το ύψος του ποσού της διατακτικής θα καθοριστεί από τον αριθμό προσέλευσης των δικαιούχων. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *