Διεθνής βράβευση της Περιφέρειας Αττικής για την τουριστική ανάδειξη των νησιών του Σαρωνικού

Ο στρατηγικός σχεδιασμός για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή των νησιών του Σαρωνικού, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής, αποδίδοντας ήδη καρπούς καθώς η προσπάθεια στο σύνολό της, αναγνωρίστηκε και επιβραβεύτηκε από τα Παγκόσμια Βραβεία Τουρισμού (World Travel Awards. Αθήνα Ζάππειο 30/6/2018)).

Η απονομή του βραβείου, με τίτλο Greece’s Leading Island destination 2018), «αναδεικνύει τα νησιά του Αργοσαρωνικού ως τον πιο δημοφιλή νησιωτικό προορισμό», σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εντεταλμένη περιφερειακή Σύμβουλος Τουρισμού Ελένη Δημόπουλου- η οποία και το παρέλαβε και πρόσθεσε ότι «Δίνει νέες προοπτικές στην ανάπτυξη των νησιών, καθώς η διάκριση (από WTA), αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως το απόλυτο σήμα κατατεθέν της ποιότητας για τους νικητές ορίζοντας το σημείο αναφοράς στο οποίο προσβλέπουν όλοι οι άλλοι».

Η κ. Δημοπούλου επισημαίνει ότι η βράβευση «καταδεικνύει και διεθνώς» τη συστηματική δουλειά της Περιφέρειας για να δώσει ώθηση στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη όλης της Αττικής και ιδιαίτερα στα νησιά της, τα «διαμάντια του στέμματος», όπως τα αποκαλεί. Τονίζει ότι ουσιαστικά το βραβείο ανήκει στην Σαλαμίνα, την Αίγινα, το Αγκίστρι, τον Πόρο, τις Σπέτσες, την Ύδρα καθώς και στις κοντινές ακτές της Τροιζινίας, νησιά τα οποία αναπτύσσονται «με επίκεντρο, τον άνθρωπο και τις ανάγκες, στη βάση της αειφορίας, με ισορροπία και προστασία των φυσικών και δομημένων πόρων».

Αναγνωρίζει πως διαθέτουν την «μοναδικότητα σε όλη την Ευρώπη» να βρίσκονται δίπλα στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας και της χώρας μας και επίσης δίπλα από το μεγαλύτερο λιμάνι της από όπου σε ελάχιστο χρόνο, μεταβαίνει κάποιος σε 6 ξεχωριστά και τόσο διαφορετικά νησιά. Παράγοντας, τον οποίο προσαυξάνει και η πλούσια δυναμική των τουριστικών πόρων τους, όπως είναι το πλούσιο ιστορικό παρελθόν τους, οι καθαρές παραλίες, τα μνημεία, οι διάσπαρτοι αρχαιολογικοί θησαυροί και το φυσικό περιβάλλον τους.

APE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *