Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού στον Πειραιά

Δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γυναικείου πληθυσμού σχετικά με την πρόληψη στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού υλοποιεί ο δήμος Πειραιά και ο Όμιλος Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» σε συνεργασία με το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» και τη Μονάδα Μαστού του Ε.Α.Ν.Π. «Μεταξά», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, στις 25 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που έχει ορισθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού». Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις στον Πειραιά:

«Επαφή με τον Ειδικό»- Δωρεάν πλήρεις κλινικές εξετάσεις μαστού

Από σήμερα Τετάρτη 21 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στο Ε.Α.Ν.Π. «Μεταξά» θα πραγματοποιούνται δωρεάν πλήρεις κλινικές εξετάσεις μαστού για γυναίκες άνω των 35 ετών, συμπτωματικές ή μη. Η εξέταση θα πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού με εξειδικευμένο χειρουργό μαστού και εάν κριθεί απαραίτητο θα γίνεται παραπομπή για περαιτέρω δωρεάν έλεγχο.

Ημέρες και ώρες εξετάσεων:

Τετάρτη 21/10, Πέμπτη 22/10 και Παρασκευή 23/10 (από 15:00 έως 19:00).

Τηλέφωνα για ραντεβού: 213 2079420 & 21 (καθημερινά 09:00 -14:00).

Λόγω των μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου

«Στολίζουμε τα Δέντρα της Ελπίδας»:

Οι εθελοντές του «ΑγκαλιάΖΩ», δίνουν ραντεβού στο Πασαλιμάνι, στις 12.00 για να στολίσουν τα «Δέντρα της Ελπίδας», να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν για τη δύναμη της πρόληψης. Γυναίκες κάθε ηλικίας θα κληθούν να τοποθετήσουν μια ροζ πεταλούδα με το δικό τους μήνυμα ελπίδας σε ένα από τα ειδικά διαμορφωμένα δέντρα.

«Βάλε τα ροζ» για τον καρκίνο του μαστού:

Από τις 18:00, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και με σύνθημα «wear_it_pink-βάλε_τα_ροζ» θα πραγματοποιηθεί εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, όπου o δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και νέες γυναίκες από τους χώρους της πολιτικής, της επιστήμης, της δημοσιογραφίας, του αθλητισμού και του πολιτισμού θα μοιράσουν ροζ κορδέλες και τα ενημερωτικά έντυπα του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ για τον καρκίνο του μαστού.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωτίζεται ροζ:

Λίγο μετά τις 19:30, το κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά θα φωτιστεί στις αποχρώσεις του ροζ και η δράση θα μεταδοθεί ζωντανά από το facebook και το Instagram του Destination Piraeus.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης μπορείτε να ανεβάσετε από σήμερα, στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες με τα hashtags #wearitpink #βάλεταροζ #destinationpiraeus #agaliazo και αυτές θα επαναπροωθηθούν από τους επίσημους λογαριασμούς του Destination Piraeus και του ΟΕΚΚ ΑγκαλιάΖΩ.

Σημειώνεται πως σε όλες τις παραπάνω δράσεις θα τηρηθούν τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό, δηλαδή ειδική σήμανση για την τήρηση των αποστάσεων, παρουσία δημοτικής αστυνομίας, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υποχρεωτική χρήση γαντιών για τη διανομή του ενημερωτικού υλικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.