e-Learning Προγράμματα με το κύρος του αρχαιότερου Πανεπιστημίου της χώρας

Στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, λειτουργεί για 18η χρονιά με μεγάλη επιτυχία ένα εκτεταμένο πρόγραμμα eLearning (Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση) από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.). Τα προγράμματα που παρέχει το ELearning του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) διασυνδέουν τη θεωρητική με την πρακτική γνώση, αναπτύσσοντας κυρίως την εφαρμοσμένη διάσταση των επιστημών στα αντίστοιχα επαγγελματικά πεδία. Το υψηλό επίπεδο επιμόρφωσης που προσφέρουν τα προγράμματα αυτά διασφαλίζεται τόσο από το κύρος του αρχαιότερου Πανεπιστημίου στην Ελλάδα, όσο και από την υιοθέτηση των πλέον σύγχρονων εκπαιδευτικών πολιτικών και εργαλείων.

Σημειώνοντας μια εντυπωσιακά ανοδική πορεία, σήμερα το ELearning του Ε.Κ.Π.Α. προσφέρει πάνω από 250 προγράμματα στην ελληνική γλώσσα και πάνω από 35 στην αγγλική γλώσσα, με περισσότερους από 100 Καθηγητές του Ιδρύματος να συμμετέχουν στην ανάπτυξη και την υλοποίησή τους, ενώ έχουν επιμορφωθεί περισσότερα από 60.000 άτομα.

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος και οι ειδικότητες με προοπτική αποτελούν τον βασικό άξονα γύρω από τον οποίο εντοπίζονται νέοι τίτλοι επιμορφωτικών προγραμμάτων με στόχο την προσφορά των γνώσεων και των δεξιοτήτων που ζητούνται στην αγορά εργασίας από τους αντίστοιχους επαγγελματικούς κλάδους.

Τα προγράμματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα 40 εκπαιδευτικών κατευθύνσεων και επαγγελματικών τομέων αιχμής, όπως Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ναυτιλιακά, Υγεία, Νοσηλευτική, Logistics, Χρηματοοικονομικά, Επιχειρηματικότητα, Marketing, Λογιστική, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Πληροφορική, Τουριστικά, Περιβάλλον, Παιδαγωγικά, Ειδική Αγωγή, Κοινωνιολογία, Υγεία, Διατροφή, Πολιτισμός, Δημιουργική Γραφή κ.ά.

Σημαντική είναι και η δράση του προγράμματος στον τομέα της εταιρικής κατάρτισης, καθώς πάνω από 400 εταιρίες από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έχουν επιμορφώσει περισσότερα από 6.500 στελέχη τους.

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του ELearning του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Παναγιώτης Πετράκης επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Η επιστημονική ομάδα του ELearning του Ε.Κ.Π.Α. καταγράφει συνεχώς τα νέα δεδομένα που μεταβάλλονται καθημερινά, εκπονεί εκτενή πρωτογενή ερευνητική δραστηριότητα και αξιοποιεί τα αποτελέσματα ερευνών από κορυφαία πανεπιστήμια, πολυεθνικές συμβουλευτικές εταιρίες, θεσμικούς φορείς κ.λπ. Σκοπός είναι τα προγράμματα που προσφέρονται να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας και να εφοδιάζουν τους εκπαιδευόμενους με τις αναγκαίες δεξιότητες για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας».

Τα προγράμματα διεξάγονται αποκλειστικά εξ αποστάσεως μέσω Διαδικτύου (εκπαιδευτικής πλατφόρμας). Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον εκπαιδευόμενο να προσαρμόζει τη μελέτη του στις προσωπικές του ανάγκες. Παράλληλα, παρέχεται πλήρης και καθημερινή εκπαιδευτική υποστήριξη από άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτές. Τα περισσότερα προγράμματα ενσωματώνουν διαδραστικές μεθόδους εκπαίδευσης, όπως οργανωμένες live streaming συναντήσεις, που καθιστούν δυνατή τη σύγχ-ρονη (real time) εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω ειδικά διαμορφωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Αθηνών το ELearning του Ε.Κ.Π.Α. έχει προχωρήσει στην υλοποίηση μιας σύγχρονης διαδικτυακής πλατφόρμας για την παροχή υψηλού επιπέδου εξ αποστάσεως επιμορφωτικών προγραμμάτων στα Αγγλικά σε μια σειρά από ακαδημαϊκά πεδία όπως: Ιστορία/Αρχαιολογία, Μεσογειακή Διατροφή & Υγεία, Φιλοσοφία, Τέχνες & Πολιτισμός, Νανοτεχνολογία-Νανοϊατρική, Οικονομικά, Περιβάλλον & Αρχιτεκτονική, Coaching κ.ά.

Η επιτυχής ολοκλήρωση των προγραμμάτων οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης ή Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης.

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν απόφοιτοι ΑΕΙ / ΤΕΙ και απόφοιτοι Λυκείου με σχετική εργασιακή εμπειρία ή μη, αναλόγως των απαιτήσεων κάθε προγράμματος. Σε όλα τα Προγράμματα απονέμονται βαθμοί ECVET (European Credit System for Vocational Education and Training), ενώ οι απόφοιτοι, μαζί με το πιστοποιητικό, λαμβάνουν και Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass.

Πέρα από τα προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης και κατάρτισης υπάρχουν και προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης, όπως προγράμματα δημιουργικής γραφής, life coaching, αυτοβελτίωσης, διαχείρισης άγχους κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εξ αποστάσεως προγράμματα επιμόρφωσης από το ELearning του Ε.Κ.Π.Α. μπορείτε να βρείτε στις σελίδες:

https://elearn.elke.uoa.gr προγράμματα στα ελληνικά

https://www.elearninguoa.org προγράμματα στα αγγλικά

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103689354

Email: elearnsecretariat@elke.uoa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *